Hirdetés

A Huawei ma, Isztambulban jelentette be legújabb készülékeit, a regionális rendezvényen két laptop is érkezett: a MateBook D 16, illetve a MateBook 16s.

MateBook D 16

A MateBook D 16 alapvetően nem új laptop a Huawei kínálatában – ahol egyébként a belépőszintet foglalja el -, viszont hardveresen megújították. A 16 hüvelykes kijelző 16:10-es képaránnyal rendelkezik és DC dimming technológiát is használ, ami főleg az OLED kijelzőknél hasznos, legelőnyösebb tulajdonsága a szem irritáció csökkentése.

MateBook D 16

A mindössze 1,7 kilós gépet az Intel 12. generációs H-s processzoraival szerelték fel, akár 40W-ra is képes i7-12700H-val is elérhető, a vállalat emellett a hűtésre is odafigyelt, a Huawei Shark fin Fan rendszerrel intenzív feladatok közben sem melegszik túl, legalábbis a sajtóközleményben ez az állítás.

A 1080p-s webkamerát ún. Smart Conference megoldásokkal is megtámogatják, a hang- és a képminőséget is javítja a mesterséges intelligencia alapú algoritmus. Videóhívás közben a FollowCam funkcióval az alany mindig középen marad, ez teljesen olyan, mint az Apple Center Stage-e.

Ami a laptop kapcsán érdekes, hogy ez az első Huawei gép numerikus billentyűzettel, amin van négy dedikált gomb is, köztük egy kameratiltó.

Ez a laptop Magyarországon is kapható lesz, a Core i5-tel felszerelt modell 399.990 Ft-tól indul, az i7-es procival rendelkező pedig 499.990 Ft-tól lesz kapható.

MateBook 16s

A MateBook 16s már sokkal inkább a professzionális felhasználást célozza. Itt is szintén 16 hüvelykes kijelzőről, illetve 12. generációs Intel processzorról beszélhetünk, azonban tulajdonságaiban magasabb szintet képvisel, mint az új D-szériás laptop.

Az újdonság a produktivitás érdekében 3:2-es képaránnyal és 2520 x 1680 pixeles felbontással rendelkezik, a kijelző az sRGB színtér 100%-át fedi. Említettem, hogy itt is 12. generációs Intellel találkozunk, azonban ezt a gépet akár Core i9-12900H-val is lehet kérni, viszont a grafikus teljesíményről csak egy integrált Iris Xe gyorsító gondoskodik, ami egyébként szintén sok mindenre jó, de speciel játékra nem igazán, maximum korlátozott minőségben és ideig.

A MateBook 16s is megkapta a D 16-nál említett 1080p-s webkamerát, illetve a minőséget segítő algoritmusokat és megoldásokat, valamint ez is tökéletesen illeszkedik a gyártó ökoszisztémájába, másodlagos kijelzőként használhatsz hozzá Huawei táblagépet, illetve a Huawei mobiloddal is összekötheted, aminek a kijelzőjét viszont láthatod és irányíthatod is a laptopon.

MateBook 16s

A fém házas, 1,99 kg-os gép 1700 eurós áron lesz kapható, de hazánkban egyelőre nem várható.

Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.