Az Apple több mint fél éve jelentette be az AirPower névre keresztelt vezeték nélküli töltőpadját azzal az ígérettel, hogy idén, 2018-ban piacra dobják. Korábbi hírek alapján azt lehetett feltételezni, hogy márciusban fogják piacra dobni a terméket, azonban se az iPad eseményen, se a nemrégiben megrendezett WWDC fejlesztői konferencián nem volt szó róla.

Apple AirPower

A Bloomberg riportja alapján az AirPower várhatóan legkésőbb szeptemberben fog megjelenni az Apple webáruházában és a boltok polcain.

Miért késik ennyit?

Az AirPower nem csak egy egyszerű töltőpad. Az Apple úgy szeretné megtervezni, hogy minden pontján képes legyen tölteni, illetve egyszerre három eszközt is rátehessünk és tölthessünk anélkül, hogy felmelegedne a pad. A terméken dolgozó szakemberek jelenleg szoftveres eredetű problémák javításán dolgoznak, ezért is késik és lehet picit viccesen hangzik, de az Apple nem szeretne félkész terméket piacra dobni. 

A termék iránt egyébként biztos, hogy lenne kereslet, ugyanis közösségi finanszírozással megjelent egy Indiegogo kampány Plux néven, ami gyakorlatilag egy ugyanilyen fehér töltőpad, ami egyszerre három eszközt tud tölteni és ami érdekes, hogy a termékre összesen 167 millió forintnyi dollár gyűlt össze.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.