A TSMC fogja gyártani és szállítani a 7 nanométeres csíkszélességű baseband chipeket a Qualcomm számára, azonban a forrás szerint a processzorokkal más céget bíznak meg.

A Qualcomm döntés előtt áll, hogy a következő generációs lapkákat továbbra is a Samsunggal gyártatja vagy átpártol a TSMC-hez. A TSMC második generációs EUV-alapú, 7 nanométeres gyártási technológiával készülő processzorainak tömeggyártása 2019-ben kezdődhet, míg a Samsung 7LPP lapkái már 2018-ban rendelkezésre fognak állni.

A Qualcomm volt a TSMC legnagyobb ügyfele, míg szerződést nem kötöttek a Samsunggal a 14nm-es chipek gyártására. Ezután a TSMC legnagyobb partnere az Apple lett. Korábban a Qualcomm rendelései a bevételeik 25%-át tette ki, ez most nagyjából 10%-nál mozog. A betévelek növelése érdekében kritikusnak mondható, hogy a 7nm-es processzorokat is a TSMC gyártsa a Qualcomm-nak, de ez a döntés még várat magára.

Hirdetés
FORRÁSDigitimes
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.