Úgy tűnik, az Apple visszatér az arab számokhoz, viszont méret és funkció jelölésére különböző utóneveket ad a mobiljainak. Eddig az iPhone kimaradt ezekből, a Mac és az iPad paletta kapott csak időnként Mini, Pro, Air utónevet.

A Mobilaréna az ESR Gear tokokat gyártó cég oldalán akadt rá arra a kiegészítőlistára, amelyben három új iPhone is szerepel. A darabszám még nem meglepő, hisz tavaly is három iPhone érkezett a Xs, Xs Max és XR személyében.

A lista alapján úgy tűnik azonban, hogy idén megkeveri ezt az Apple. A belépőszintű iPhone XR helyét átveszi az iPhone 11. Ez még logikus lépés, így a vásárló is jobb szívvel fizeti ki talán a háromszázezres árat, hisz nem egy „light” mobilt kap pénzéért. Ezt követheti az iPhone 11 Pro, amely az iPhone Xs helyét veheti át. Vélhetően ez lesz a legkisebb méretű (5,8 hüvelyk) telefon, azonban funkcionalitásában többet fog kínálni a sima iPhone 11-nél. És ehhez jön majd az iPhone 11 Pro Max az iPhone Xs Max helyére. A Max készülék idén is méretben fog eltérni, ehhez 6,5 hüvelykes kijelzőt ígérnek. A normál iPhone 11 méretét illetően 6,1 hüvelykes kijelzőt jósolnak, tehát a tavalyi modellek méretével megegyező lenne a paletta.

De mitől Pro?

Van, aki azt jósolja, hogy a Pro megnevezéssel ellátott iPhone-ok támogatni fogják az Apple Pencilt is. Azt, hogy az első vagy a második generációt, egyelőre nem tudni. Illetve azt sem, hogy ennek van-e valóságalapja. Ha csak arra gondolunk, hogy Steve Jobs azzal vezette fel az első iPhone akkor forradalminak számító multitouch kijelzőjét, hogy „Kinek kell stylus?!”, akkor bőven van helye a kétségeknek.

Illetve az elnevezések terén afelől is lehetnek kétségeink, hogy tényleg lesz-e iPhone Pro? És ha igen, akkor mivel fog többet tudni? Ha az iPad felhozatalt vesszük alapul, akkor 90 vagy 120 Hz-es képfrissítéssel bíró kijelzőt tippelnénk az iPhone Próba. Az androidos gyártók közül már a OnePlus és az Asus is csinált hasonlót.

Szeptemberben majd kiderül az új név és az ár is, ugyanakkor ember legyen a talpán, aki laikusként képes lesz eligazodni a termékpalettán.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.