A Google Chrome OS igazi sikertörténet. Döcögősen indult, sokat késett, és csak két gyártó vállalta, hogy készít Chromebook modelleket- a két gyártó az Acer és a Samsung volt. A kezdeti nehézségek után egyre több, és több gyártó csatlakozott- a Lenovo, a HP, az LG, de még a Google is készített egy referenciamodellt Pixel néven. A Toshiba úgy döntött, hogy nem maradhat ki ebből, és bemutatta saját Chromebookját.
A Toshiba Chromebook 13,3″-es, 1366×768-as felbontású kijelzőt kapott, amit egy Haswell- alapú Intel Celeron processzor hajt meg, 2 gigabájt RAM társaságában A tárhely 16 gigabájt, de két éven keresztül díjmentesen használhatunk 100 gigabájt felhőtárhelyet a Google Drive-on keresztül.
A Chromebook kettő darab USB 3.0, egy SDHC valamint egy teljes méretű HDMI portot kapott. A készülék rendelkezik Wi-Fi, és Bluetooth modemmel, de a készítők kihagyták belőle a 3G/4G funkciót. Az operációs rendszer természetesen a Google Chrome OS.
A Toshiba Chromebookot 279 dolláros áron lehet majd februártól megvásárolni Amerikában, és reménykedünk benne, hogy idén végre Magyarországon is megindul a terjesztése ezeknek a készülékeknek. (A Samsung 303, és az Acer C7 Chromebookokat, már fel lehet egy-két helyen lelni.)

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.