A Xiaomi március végén jelentette be a 100W-os töltési technológiáját, a Super Charge Turbót. Lin Bin, a Xiaomi elnöke a Weibo közösségi oldalon elismerte, hogy keményen dolgoznak azon hogy tömeggyártásba kerüljön az új technológia, de konkrét dátumot nem osztott meg.

Emlékeztetőül a februárban bemutatott Mi 9 27W-os vezetékes, és 20W-os vezeték nélküli töltéssel rendelkezik. A nagy gyártók egyre több alkalommal döntenek úgy, hogy készülékeiket vagy nagyobb kapacitású akkumulátorral vagy gyorsabb töltési technológiával  látják el. A most piacon  lévő gyorstöltő technológiák közül az OPPO  Super VOOC Flash Charging fantázianevű töltése 50W-tal, a Huawei SuperCharge pedig 40W-tal képes tölteni az akkumulátorokat.

A fenti videón már működés közben is megtekinthető, hogy milyen gyors is az új technológia. A bal oldali készülék 4000 mAh kapacitású telepét 17 perc alatt képes volt 0-ról 100%-ra feltölteni, ehhez képest a jobb oldali mobil 3700 mAh-s  akkumulátorát mindössze 65%-ig sikerült feltölteni az 50W-os gyorstöltéssel ugyanennyi idő alatt. A kínai óriás valószínűleg egy csúcsmodellben teszi ezt először elérhetővé, ebből kiindulva elég valószínű, hogy a Mi MIX 4 már megkapja ezt funkciót.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.