Épp hogy bejelentették az MWC-n bemutatott Nokiák hazai forgalmazásának elindulását, máris jönnek a pletykák a valódi csúcskészülékkel kapcsolatban, amit Nokia 8 vagy Nokia 9 néven szoktak emlegetni (lehet, hogy két külön modellről van szó, de az is, hogy csak egyet fognak piacra dobni).

A frandroid.com szerkesztőségéhez jutott a mobil vélhetően protípusa egy olyan tokban, ami szinte teljesen takarja, azonban néhány dolog egyértelműen látható. A Nokia 9-en lesz 3,5 mm-es jack csatlakozó, USB Type-C töltőport, illetve a hátlapján 2 db 13 MP-es kamera, melyeket a képek alapján egy lézeres autófókusz is támogat.

A kijelző 5,3 hüvelykes és QHD felbontás lehet (a CPU-Z alapján 5,27 hüvelyk), aminél 530 nit maximális fényerőt mértek a tesztelők. A kijelző vélhetően AMOLED panel lesz, ugyanis lesz Always On tulajdonsága.

Flagshiphez méltóan Snapdragon 835 lesz benne, 4 GB RAM és 64 GB háttértár. A Nokia módosítás nélküli, pure androidot használ, így a legfrissebb rendszerverzió, az Android 7.1.1 lesz majd az új mobilon. A prototípussal lőttek is néhány képet, ezeket lent láthatjátok (tömörített, nem teljes méretű képek).

Az árcédula 750 euró lehet, ami átszámolva 231.400 Ft-nak felel meg. Nagyon kíváncsian várjuk a fejleményeket

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.