A Google I/O több érdekességgel is szolgált, elindult az Android O bétatesztelése, bemutatkozott a gyengébb hardverrel szerelt mobilokra szánt Android Go, plusz kiderült, hogy tényleg lesznek önálló virtuális valóság sisakok. A hírek láttán az embernek kikerekedik a szeme, ám Sundar Pichai azért meg tudta még ezeket fejelni két rendkívül érdekes adattal.

Egyrészt beszédéből kiderült, hogy már több mint 2 milliárd androidos okostelefont használnak heti szinten legalább egyszer. Hogy ez mit jelent? Több mint háromszor annyi kütyü van forgalomban, mint Amerika népessége, de ha a Föld lakosságának egészét nézzük, akkor is több, mint annak az egynegyede. Kegyetlen.

A slusszpoén: a Play Áruházból feltelepített alkalmazások száma átlépte a 82 milliárdos számot, 2015-ben még “csak” 65 milliárdnál tartott a Google. Érthető, miért nagy az öröm a keresőóriásnál, nem?

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.