Rengeteg játékot és egyéb alkalmazást találhatunk a Google Play áruházban, éppen ezért nehéz kiválasztani, hogy melyik az igazán jó és élvezhető játék. Ennek segítségére van ez a cikk, amiben az idei legjobb játékokról írunk nektek.

1. Crashlands
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: 1799 Forint

A játék 2016-ban jelent meg és máris a legjobb Androidos-játékok között szerepel. A játék lényege, hogy a karakterünkkel építeni kell egy bázist, össze kell gyűjteni különböző tárgyakat, valamint fontos küldetés a világ megmentése. Ami pozitív, hogy nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások.

2. Geometry Wars 3: Dimensions
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: 2799 Forint

A Geometry Wars meglehetősen nagyszámú rajongótáborral rendelkezik. Ez az egyik legszebb indie-játék, amit valaha készítettek. A Geometry Wars 3-ban már 3D-s képekkel találkozhatunk, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a játékot. 100 szintet és 12 csatamódot tartalmaz, és több mint 15 3D-s rács van. Ennél a játéknál sincsenek alkalmazáson belüli vásárlások.

3. Hearthstone: Heroes of Warcraft
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: ingyenes

A játék 2014 óta létezik, és azóta is az egyik legjobb Androidos játék. Az alkalmazás hasonlít a Pokémon, illetve a Magic: The Gathering játékokhoz, ahol kártyákat kell gyűjteni, valamint raklapokat kell építeni. Van néhány offline komponens, azonban a játék leginkább online funkciókon alapul.

4. Minecraft: Pocket Edition
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: 2169 Forint

A Minecraft a világ minden táján igen népszerű. Akik még soha nem játszottak ezzel a játékkal, azoknak kicsit bonyolult és érthetetlen lehet. Van egy túlélési mód, amiben az erőforrásokat és az ételeket magunknak kell felfedezni szinte korlátlanul. Vannak alkalmazáson belüli vásárlások, de általában csak testreszabási dolgokra vonatkoznak.

 5. Pokemon Go
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: ingyenes

Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom ezt a játékot. 2016 júliusában robbant be a mobil játéktérre a Pokemon Go és azóta is tarol. Ez egy kibővített valóságos játék, ahol sétálsz a való világban, elkapsz egy-egy Pokemont, harcolsz az edzőterembe, az étterembe, és megtalálod a Pokestopokat. A játék gyakori frissítéseket kap, amelyek új Pokemont valamint új mechanikát tartalmaznak.

6. Riptide GP sorozat
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: 799 Forint

A Riptide GP-t a versenyzés szerelmeseinek találták ki. A legújabb címe Riptide GP Renegade. Ebben versenyzőként fogsz játszani, aki elveszíti a hiteles adatait, miután illegális utcai versenybe kerül. A játék jó grafikát, egyszerű irányítást, lendítő rendszert és sok-sok tréfát kínál. A játékban nincsenek zavaró hirdetések és alkalmazáson belüli vásárlások.

7. Rockstar Games
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: változó

Senkinek sem kell bemutatni a Rockstar Games által alkotott GTA-sorozatot. Ide tartozik többek között a Grand Theft Auto III, a Vice City és a San Andreas. Ezen játékok kezdetben PC-n voltak elérhetők, azonban mára már kinőtte magát, így az Androidos termékekre is megvásárolhatók 1790-2499 forintos árakon.

8. Rollercoaster Tycoon
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: 2290 Forint

A Rollercoaster Tycoon PC-n kezdte pályafutását, azonban már az Androidos eszközökre is elérhető. Az egyike azon kevés szimulációs játékok egyikének, amelyek nem fonódnak össze alkalmazáson belüli vásárlásokkal. A játékban egy vidámparkot kell építetünk, majd fejlesztenünk, azért, hogy minél több látogatóra tegyünk szert.  Az eredeti vásárlás tartalmazza a Rollercoaster Tycoon 2-őt is. További DLC-csomagok alkalmazásonként vásárolhatók meg.

9. Square Enix games
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: változó

A Square Enix egyike azon kevés “nagynevű” fejlesztőknek, akik komolyan vették a mobil játékokat a kezdetektől, és rendelkeznek a legjobb Android-játékokkal. Ide tartozik a Final Fantasy 1-7 és a 9, a hét Dragon Quest, a Chrono Trigger és a Chaos Rings sorozat, a Hitman: Mesterlövész, a Tomb Raider és még jó néhány játék.

10. Telltale games
Letöltés a Google Play áruházból
Ára: változó

A Telltale Games az epizodikus kalandjáték műfajának vitathatatlan mestere. Jelenleg több játékot találhatunk az arzenáljukban, többek között a The Walking Dead 1,2 és 3, valamint  a Game of Thrones és a Minecraft: Story Mode. Ezek a játékok mind hasonló mechanikára épülnek. Minden játéknak öt teljes epizódja van.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: