A TIPA (Technical Image Press Association) 29 tagú zsűrijében a világ legnagyobb fotómagazinjainak szerkesztői döntöttek arról, hogy kinek ítélik a “Best Photo Smartphone“, vagyis a legjobb fotós képességekkel megáldott okostelefon díjat. Az évente megrendezésre kerülő TIPA Awards rendezvényen idén a tripla Leica kamerás Huawei P20 Pro zsebelte be az elismerést.

A Huawei P20 Pro rendelkezik a világon elsőként három hátlapi kamerával, a 40 MP-es fő szenzort egy 20 MP-es monokróm kamera támogatja, illetve van egy 8 MP-es telefotó kamera is a hátlapon, ami 3x-os optikai zoommal kecsegtet. A Huawei P20 Pro így 5x-ös hibrid zoomra képes, ami egyedülálló jelenleg a piacon.

Az integrált Mester AI segítségével a telefon rengeteg különböző jelenetet képes megkülönböztetni, a fotók akár 0,3 másodperc alatt el is készülnek, valamint éjszakai fotózásban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. 

A Huawei nem csak a TIPA díját vihette haza, de jelenleg a P20 Pro büszkélkedhet a legmagasabb összesített DxOMark pontszámmal. A tavalyi Google Pixel 2 98 pontot, az idei Samsung Galaxy S9+ pedig 99 pontot szerzett, a Huawei P20 Pro viszont 109 ponttal bír.

Mi is teszteltük a telefon fotós képességeit és meg kell hagyni, lenyűgöző munkát végeztek a Huawei-nél. Az éjszakai fotók világosak és részletgazdagok, az 5x-ös hibrid zoomnak nincs párja, illetve a dinamikatartomány sem hagy kívánni valót maga után.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.