Hirdetés

Az Apple következő generációs okosóráját, a Series 8-at idén szokás szerint a harmadik negyedévre várjuk, évek óta szeptemberben mutatják be az új generációt.

A legújabb várt és pletykált funkció a testhőmérséklet mérés, amivel kapcsolatban nem volt teljesen egyértelmű, hogy lesz-e idén vagy sem, egyes hírek erősítették, mások cáfolták. A népszerű elemző Ming-Chi Kuo viszont most azt mondta, hogy nem kizárt a testhőmérséklet mérés / lázmérés idei megjelenése.

Kiszivárgott Series 8 render kép

Kuo szerint a Series 7-ből azért maradt ki ez a funkció, mert a mérési algoritmus nem felelt meg a követelményeknek. A jó algoritmus a kulcs ehhez, ugyanis az óra kizárólag a bőrünk hőmérsékletéből tud gazdálkodni, ami nagyban függ a külső időjárási és hőmérsékleti viszonyoktól.

Amennyiben az algoritmus megfelel majd az Apple minőségi követelményeinek mielőtt elindulna a Series 8 tömeggyártása, az zöld utat jelentene a testhőmérséklet mérésnek, az óra tudná jelezni, ha lázasak vagyunk.

Az elemző a Samsungra is kitért, szerinte a koreai gyártó is hasonló kihívásokkal küzd a Galaxy Watch 5 kapcsán.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.