Elon Musk autógyártó cége szinte egy percre sem tud nyugton maradni. A bemutatása óta sikeres Model S-sel lerakták az “alapkövet” az elektromos autók között, majd jött a mostani SUV divatnak megfelelő Model X. E két típusban az mindenképp közös tulajdonság, hogy elég drágák, de Musk eltökélt szándéka, hogy az elektromos autózást bárki megengedhesse magának. Ezzel a céllal mutatták be a márka harmadik és eddigi legolcsóbb autóját, a Model 3-at is. Ez utóbbi még csak most kerül majd piacra, de a Teslánál már a következő lépést készítik elő.

A paletta legújabb tagja a Model Y nevet kapja majd és egyelőre csak egy sejtelmes, erősen árnyékolt fotón szerepel. Azonban még akár több év is eltelhet, mire az autó ténylegesen valósággá válik, mivel most minden energiájukat a Model 3 bevezetésére szánják. Azt is elárulták, hogy a Model Y nem a Model 3 alapjára épül, de várhatóan egy crossover SUV lesz. Ezen felül a Tesla nemrég már elárulta, hogy egy teljesen elektromos kamionon is dolgoznak, amelyet viszont még az idén bemutatnak, úgyhogy továbbra is izgalmas lépésekre számíthatunk az amerikai gyártótól.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.