Az autóipart (is) alaposan felkavaró Elon Musk egy percnyi pihenőt sem hagy a konkurens gyártóknak. Noha a Model 3 gyártási nehézségekkel küzd, de nemrég megismerhettük a Tesla teljesen elektromos kamionját is, a Semi névre keresztelt nyergesvontatót. Ráadásként bejelentették a Roadster 2-t, amely bár csak 2020-ban jelenik meg, de egészen szédítő műszaki paraméterekkel rendelkezik.

Aki pedig azt hitte, hogy egy kis szünet jön, az tévedett. Musk máris szórja a további információkat, elsősorban Twitter csatornáján. Itt tette közzé, hogy hamarosan érkezik a Model Y névre keresztelt crossover. Ez valószínűleg a Model X kistestvére lesz, tulajdonképpen a Model 3 SUV változata (ahogy a Model X a Model S-re épül). Ám egyből hozzá is tette, hogy rögtön utána egy pickupot is bemutatnak, tehát a nagy kamionok után a kisteherautók területén is megvetnék a lábukat.

Ráadásul a pickup Amerikában rettentően népszerű és természetesen közülük is a legkedveltebb Ford F-150-et veszik célba. Még izgalmasabb, hogy a Tesla vezér állítása szerint már öt éve megfogant a pickup terve és alap formája a fejében és alig várja, hogy végre valóság lehessen belőle. Úgyhogy 2017 után 2018-ban is középpontban lesz a cég, már csak azt kívánhatjuk, hogy előbb-utóbb hazánkban is lehessen hivatalosan Teslát vásárolni. Supercharger töltő már van (kettő is), talán az értékesítés is eljut hozzánk.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.