Tegnap a két legnagyobb kanadai bank bejelentette (RBC, CIBC), hogy csatlakoznak az Apple Pay-hez. További bankok, mint a TD Canada Trust, Scotiabank és a BMO hamarosan részesei lesznek az új fizetési módszernek. Az ATB Financial és a Canadian Tire Bank is támogatják az Apple Pay-t a tegnapi naptól.

Apple-Pay-canadaA megállapodással a Visa, MasterCard és Interac bank- és hitelkártyákkal rendelkezők fizethetnek most már egyszerűsített módon. A kártya adatait hozzá kell adni a Wallet-hez (kézzel vagy beszkennelni a készülék segítségével) és utána már készen is áll a fizetésre. A PayPass-hoz hasonló fizetési mód Kanadában a következő helyeken érhető el: Apple Store-okban, Canadian Tire, Chapters, Coles, Indigo, London Drugs, Mark’s, McDonald’s, On The Go, Petro-Canada, Pizza Hut, Staples, Tim Hortons. Hamarosan pedig elfodja majd az Air Canada, Aldo, Domino’s, Pizza Pizza, Zulily és TTC azaz a torontoi helyi közlekedésben a jegyek/bérletek megváltására.

Alkalmazáson belüli fizetéshez is lehet használni, mint például az Apple, Delta, Etsy, Fanxy, Groupon, Kickstarter, Priceline, Starbucks, Ticketmaster, UBer és Zara júniustól. Természetesen alkalmas eszközzel is rendelkeznünk kell. Így bármely 6-os sorozatú iPhone készülékkel vagy iPhone SE-vel, Apple Watch-csal kiegyenlíthetjük a számlát ilyen módon is, ha éppen Kanadában élünk. De ha iPad Pro/ Air 2/ mini 4 felhasználók vagyunk akkor is alkalmazhatjuk a fizetést.

Eddig Kanadában csak az American Express kártyatulajdonosok élvezhették november óta az Apple Pay-t.

https://youtu.be/rJV1DhRAMAE

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook