Már egy éve, hogy a Google bejelentette a Daydreamet, vagyis a VR-platformot, amit a Nougat teljes egészében támogat. Ennek viszont hardveres követelményei vannak, javarészt csak a felső kategóriás eszközök képesek ezt megadni, és mostantól a Samsung Galaxy S8 és az S8+, valamint a későbbiekben érkező LG zászlóshajó (feltehetőleg V30 néven) is támogatni fogja.

Most viszont egy olyan Daydream VR sisak lehetőségét jelentettek be, amihez már nincs szükséges okostelefonra. Hogy miért jó ez? Sok indoka van. Egyrészt fel kell venni és már működik is, nincs programletöltés, összehangolás stb. A szenzorok integrálásra kerülnek, elvileg nagyon szuper képminőséget garantál majd, nem utolsósorban pedig nem kell attól aggódni, hogy egy kis VR-élmény esetén sok tíz százalékot csökken a mobil akkumulátorának töltöttsége.

A Google már most együtt dolgozik a Qualcomm-mal, hogy egy referenciamodell bemutatkozzon, ám a Lenovo és a HTC is lázasan dolgozik azon, hogy a saját ilyen eszközét minél hamarabb piacra dobja, méghozzá 2017 második felében.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt