Tárhelyet spórol az Android legújabb funkciója, részben eltávolítja a nem használt appokat, így azok törlése nélkül is akár 60%-kal kevesebbet foglalhatnak a tárhelyből.

Az iOS-hez hasonlóan az Androidban is elérhetővé válik a funkció, ami lehetővé teszi az alkalmazások teljes eltávolítása nélkül is a tárhely takarékosságot.

A tárhely megtakarító lehetőséget a felhasználónak kell aktiválnia, ami az App Bundle formátumban publikált alkalmazásoknál használható. Bekapcsolás után a nem használt alkalmazásokat a felhasználói adatok megtartásával törli az eszközről, majd az ikon szürkévé változik a főképernyőn egy felhő indikátorral együtt, ami jelzi, hogy az alkalmazás archivált állapotban van.

Megnyitás előtt az app ismét letöltődik, és az eszközön megtartott felhasználói adatoknak köszönhetően ott folytatható a használatuk, ahol abbahagytuk.

Az archiválásra vonatkozó lehetőségeket a beállításokban lehet majd kezelni.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.