Hirdetés

A chipgyártók a legnagyobb profitot a közép és felső kategóriás lapkáik eladásaiból származó bevételekből szerzik. Sok helyen, például Indiában és Afrikában viszont az olcsóbb  készülékeknek nagyobb a piaci részesedése. A Qualcomm eddig a Snapdragon 212-vel volt jelen az alsóbb szegmensben, de most bemutatták a következő generációt, a Snapdragon 215-öt.

A 64 bites chip gyártása továbbra is 28 nanométeren történik, viszont a négy darab Cortex A7-es magot modernebb Cortey-A53-as magok váltják, maximum 1,3 GHz-es teljesítménnyel. A grafikus gyorsító is javult, az Adreno 308 GPU 28 százalékos javulást jelent az előző processzorban talált egységhez képest.

Az egyik legfontosabb újdonság viszont a képfeldolgozó részben keresendő. Ez mostantól egy 13MP-es vagy 2 darab 8MP-es modult is támogat. Így akár egy telefotó vagy mélységszenzort is kaphatnak az új olcsó mobilok.

Videózni végre ebben az árkategóriában is 1080p-ben tudunk majd, a képernyőfelbontás maximum 720p 19:9 képaránnyal. Kapunk Wi-Fi 5-öt, Bluetooth 4.2-t és a fejlesztett NFC chip támogatásnak köszönhetően az Android Pay is megjelenik.

Ebben az árkategóriában nem számítunk még jó ideig 5G támogatásra, de a 150/50-es hálózati chip kicsit idejemúltnak tűnik. A gyorstöltés is adott, bár a Quick Charge 1 elírásnak tűnik a hivatalos táblázatban, hiszen az előző modell is már a QC 2.0-át támogatta.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.