Nemrég mutatkozott be a Nokia 8, amely az újjászületett márka jelenlegi csúcsmodellje, ugyanakkor a tényleges csúcskategóriás készülékektől messze van. Érzik ezt a HMD Globalnál is, hiszen egy valóban felsőkategóriás, prémium készülék mindenképp presztízst jelent az adott márkának. Erre készülnek a Nokia 9 bemutatásával, amelyről most elég sok információ kiszivárgott.

Az egyik fontos dolog, hogy a már piacon lévő, nem túl izgalmas külsejű Nokiákhoz képest radikálisan eltérő dizájnt kap majd, persze a 2017-ben felfuttatott trend szerint az előlapot szinte teljesen beborító képernyővel. A Nokia 8-hoz hasonlóan egy teljes egészében fémből készült unibody házra számíthatunk, a kijelzőt pedig Gorilla Glass üveg védi majd, ráadásul négyféle szín közül választhatunk majd.

Maga a képernyő természetesen nagyobb lesz a Nokia 8-ban lévőnél, de az 5,5 hüvelykes képátló  elég jól hangzik ilyen kialakítás mellett. A burkolatban az aktuális erőgép, a Qualcomm Snapdragon 835 chip dolgozik majd, ehhez 6 GB RAM és 64 GB memória vagy 8 GB RAM és 128 GB memória társulhat. A másik nagy trend, a duál kamera is adott lesz, mindez a Carl Zeiss felügyelete alatt, viszont erről további részletek egyelőre nincsenek. Mivel a kijelző szinte teljesen befedi az előlapot, az ujjlenyomat-olvasó hátulra kerülhet. A finn céghez közel álló forrás szerint a Nokia idén már nem mutat be új készüléket, ebből következően a Nokia 9 hivatalos premierje 2018 elejére várható.

Hirdetés
FORRÁSAndroidMarvel
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.