A technológia fejlődésével az élet minden területére lassan, de annál biztosabban beteszi a lábát a technika, még a hálószobánkba is… És itt most nem az okos hálószobákra kell gondolni, hanem a partnerünkre aki mellettünk fekszik. S bizony tagadhatatlan, hogy lassan pár keresésre sincs időnk, nem hogy a kapcsolatunkat ápolni. Na jó ez túlzás, de nagyon könnyen arra az útra tévedhet az emberiség (inkább a férfiak egy része), hogy felhagy a nők hajszolásával és inkább rááldoz egy “kisebb” összeget a “tökéletes partnerre”.

Love doll faces lie in various states of assembly at RealDoll, a company that manufactures life-size sex dolls in San Marcos, Ca. Some of the company's dolls have interchangeable faces, which fasten to the dolls head. Photo by Robert Benson.

Milyen a tökéletes partner? Pontosan úgy néz ki, viselkedik és beszél, ahogy azt szeretnénk, bármikor szívesen cseveg velünk kedvenc témáinkról, akármire hajlandó az ágyban és… van rajta egy kikapcsoló gomb. Számos kutatás reálisnak tartja a felvetést, mely szerint néhány évtizeden belül a fejlődő mesterséges intelligenciakutatásnak és az egyre emberibb szexrobotoknak köszönhetően az androidokkal folytatott szerelmi viszony éppolyan természetes lesz, mint az emberek közti szerelem. Megvetendő társpótlék furcsa férfiak számára, avagy a jövő tökéletes feleség prototípusa? Bár a mai szexrobotok még inkább hasonlítanak egy technológiailag továbbfejlesztett guminőre, Douglas Hines, az élethű szexbábukat gyártó True Companion alapító elnöke szerint még idén olyan robotok kerülhetnek a piacra, amelyek a személyre szabott külső, és a szexuális fantáziák korlátlan kiszolgálása mellett „feltétel nélküli szeretetet és támogatást is nyújtanak”. Tehát a jövő mesterséges partnereiben mindent megtalálhatunk, amit csak egy nőtől várunk, ráadásul a kapcsolatokkal járó kompromisszumok nélkül…

An artist perfects a love doll at RealDoll, a company that manufactures life-size sex dolls in San Marcos, Ca. Photo by Robert Benson.

A Men’s Health magazin júliusi lapszámában közölt egy kutatást, amelyben többek között arról kérdezte 3000 olvasóját, hogy a szexrobotok felválthatják-e a nőket. Vajon az élethű androidok beférkőzhetnek a hálószobánkban, vagy egy mesterséges intelligenciával rendelkező partner sosem lehet olyan, mint egy hús-vér ember? Vajon hogyan vélekednek minderről majdan a nők? Mindezekre a kérdésekre talán a távoli jövő adhat majd választ. De, hogy a nőknek félniük kellene attól, hogy egész életükre szinglik maradnak kizárt. Hisz nekik köszönhetjük az életet és mindig szüksége lesz a férfiaknak egy igaz lelki társra, aki néha még többe is kerülhet erős túlzással, mint egy autó. De ez így is van jól!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook