Hirdetés

A Shanghaji Mobile World Congress keretein belül az Oppo nevű kínai gyártó június 26-án élőben is be fogja mutatni, hogyan építették be egyik mobiljuk kijelzőjébe a kamerát.

Korábban egy, a közösségi felületeken közzétett videóban már demózták a kijelzőbe integrált előlapi kamerás megoldásukat. A barcelonai MWC kistestvéreként megrendezésre kerülő Shanghaji MWC-n pedig az ázsiai sajtónak kiküldött meghívó alapján már a kész, funkcionáló terméket is látni lehet majd.

Ezt a meghívót kapták az ázsiai sajtó képviselői

Sokat ugyan nem látni a meghívón, de azt a demóvideóhoz hasonlóan ki lehet venni, hogy a hangszóró alatt, a kijelzőben lesz elhelyezve az előlapi szenzor. A kiemelt szöveg a meghívón azt jelenti, hogy „Még több felület”. Ezzel valószínűleg arra utal a gyártó, hogy így teljesen érintetlen kijelzőt tudnak készíteni és nem kell felugró vagy átforduló kamerákat sem a készülékeikbe építeni.

A bemutatót szerdán helyi idő szerint délután 2-től tartja az Oppo. A Shanghaji MWC a barcelonai rendezvény kistestvére, melyen a gyártók a távol-keleti régióra összpontosítanak inkább. De előszeretettel mutatnak be ezen a kiállításon még kísérleti technológiákat is.

Ha érdekel a kijelzőbe épített kamera, olvasd el a Xiaomi integrált megoldásának működéséről írt cikkünket itt.

Hirdetés
FORRÁSGSM Arena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.