A 3D láz jópár éve véget ért, a technológia azonban visszatért, más megközelítésben: szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE.

Az MWC-n mutatta be a gyártó a nubia Pad 3D-t, ami a gyártó első szemüveg nélküli 3D élményt kínáló Androidos táblagépe.

Szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE - ilyen a kijelző felépítése

A nubia a táblagép megalkotásakor egy olyan céggel fogott össze, amelyiknek van tapasztalata a 3D-s kijelző hardver és az ahhoz kapcsolódó tartalomszolgáltatások terén, ez a cég pedig nem más, mint a Leica.

Szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE - a kijelző specifikációi

A tablet egy 12.4 hüvelykes IPS LCD kijelzővel rendelkezik, ami 120 hertzes, 16:10-es képarányú és 2560×1600 pixel felbontással rendelkezik. A panel egy speciális DLB réteggel rendelkezik, amit a Leica fejlesztett, ennek köszönhetően támogatja a Leica 3D Lightfield módját, illetve valós időben átalakíthatunk normál 2D-s tartalmat a beépített átalakító szoftver segítségével 3D-be.

Szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE - arckövetés az előlapi kamerákkal

Az előlapon található 2 db 8 megapixeles kamera segítségével követi az eszköz a felhasználó arcát, többek közt ez teszi lehetővé a szemüveg nélküli 3D élményt.

Szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE - hátlapi, előlapi kamerapáros

De nem csak fogyaszthatjuk a tartalmat, gyárthatjuk is: a hátlapon is megtalálható 2 db 16 megapixeles kamera, melynek segítségével 3D-s fotókat, videókat készíthetünk, illetve tárgyakat is scannelhetünk vele.

A nubia Pad 3D a Qualcomm 2020 végén megjelent, a 2021-es csúcsmobilokban is megtalálható Snapdragon 888-as lapkát hozza el 128 vagy 256 GB belső tárhely társaságában, ami microSD kártyával tovább bővíthető. A régebbi lapka ellenére nem kell lemondanunk a legújabb rendszerről: a készülék Android 13-mal érkezik. A táblagép 9700 mAh-a akksiját akár 33W-tal is tölthetjük.

Szemüveg nélküli 3D-s tabletet mutatott be a ZTE - 3D hatás

Az együttműködés nem csak a hardveres fronton mutatkozik meg: a kütyü számos Leica 3D alkalmazással érkezik előretelepítve, ráadásul adott a Leica alkalmazásboltja is, ahonnan több, mint 50 3D-s játék, valamint több, mint 1200 oktató jellegű 3D-s app is letölthető.

ZTE nubia pad 3D március 25-től lesz előrendelhető, az értékesítése pedig április 11-től kezdődik, az árakról azonban egyelőre nincsenek információk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.