Egyre komolyabb a helyzet az elektromos autók piacán, és ebből a bizniszből a Volvo sem akar kimaradni. Amellett, hogy saját márkanéven is terveznek piacra dobni villanyautót, a nemrég létrehozott almárkájukat, a Polestart is felhasználják ilyen célra. A legfrissebb hírek szerint a jövő tavaszi Genfi Autószalonon mutatkozhat be a Polestar 2 névre keresztelt modell, amellyel a Tesla Model 3-nak kívánnak konkurenciát állítani. Míg a Polestar 1 egy csodálatos formatervű, ám “csak” plug-in hibrid sportkupé (a fotón ez a típus látható), addig ez a típus már teljesen elektromos hajtással készül majd.

Az autó kívételesen nem SUV, hanem egy normál, középkategóriás szedán lesz, remélhetőleg a már bemutatott kupéhoz hasonló szépségű külsővel. A Volvo moduláris CMA padlólemezére készülő Polestar 2-ről egyelőre nem sok műszaki adat szivárgott ki, a pletykák szerint a hatótávolsága 310 mérföld, azaz 500 kilométer lehet, ezzel valóban alternatívát kínálhat a Model 3 ellen. Ugyanígy nincs még információ a menetteljesítményekről sem, de a Tesla 5,1 másodperces 0-100-as gyorsulása és 225 km/h-s végsebessége támpontot adhat a gyártónak. Ám a Tesla sem pihen a babérjain, hiszen a Model 3-ból nemrég jelent meg a kétmotoros kivitel, ami már 3,5 másodperces gyorsulás és 250 km/h-s végsebességet kínál.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.