A Microsoft idén egy pár készülékkel meg fog lepni minket, melyek zömével okostelefonok lesznek, de lesz egy új Surface táblagép is ősszel. Sőt, van egy pletyka a vállalat valóban csúcskategóriát képviselő darabjáról, mely a Juggernaut Alpha kódnevet kapta és vélhetően a Surface Mobile nevet fogja majd viselni.

(a fenti kép csak illusztráció)

A Juggernaut Alpha projekt egyébként 2012 óta létezik, akkor került legelőször megemlítésre, hogy a Microsoft egy Surface telefonon kezdett el dolgozni. Mindez még azelőtt volt, hogy a cég felvásárolta a Nokia Lumia brandet. A beruházás után a Juggernaut Alpha projekt nem sokat hallatott magáról, most viszont újabb pletykákat hallhatunk róla. Például, hogy a neve valóban Surface Mobile lesz, ami nagy szakadást jelent a jelenlegi Microsoft Lumia divíziótól. Lehet, hogy meggondolatlanság lesz a cégtől, hogy a Lumia branden kívüli Windows Phone készüléket dob piacra, noha a név még korántsem hivatalos.

qJ8SQ2s

De nevezzük nevén, ha már megemlítettem…a Microsoft Surface Mobile lehet a vállalat valódi csúcskategóriás készüléke, melyet az elemzők még az év végére, esetleg 2016 elejére jósolnak. A készülékben egy QHD felbontású kijelző várható, 4 GB RAM memóriávalés egy 21 megapixeles PureView kamerával megspékelve, valamint alumínium/magnézium testre számíthatunk, pont mint a Surface tablet esetében.

Itt láthatjátok a várható specifikációkat. Mindenesetre érdekes a történet, bár való igaz, hogy a Microsoftnak követnie kell a „mai ritmust”, hogy talpon maradjon a piacon.

Microsoft-Surface-Mobile-specs

Forrás: PhoneArena

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.