Korábban jelentek meg specifikációk a MediaTek Helio P40 és a Helio P70 chipsetekről, amelyek a február végén, vagyis várhatóan az MWC-n lepleződnek le. Ezek a lapkák valószínűleg Xiaomi, Meizu, Vivo és más, alacsony költségvetésű telefonokat fognak táplálni.

Friss információk arra utalnak, hogy a Helio egy másik, még kedvezőbb árazású chipsetet dobhat piacra, méghozzá a Helio P38-at. A nyolcmagos lapka várhatóan négy Cortex A73-as és négy Cortex A53-as magból áll majd, amelyek 1,8 GHz-es órajelen fognak működni. A jobb teljesítményű Helio P40 2,0 GHz-es feldolgozási sebességet ígér. Továbbá a Helio P38 nyolcmagos processzora Mali-G72 MP3 grafikával párosul, amely 700 MHz-es vagy 650 MHz-es órejelen működik majd.

Amellett, hogy a Helio P38 alacsonyabb frekvenciájú chipkészlet, a pletykák szerint kevesebb energiát fog fogyasztani, valamint kevesebb hőt termel majd. Nos, a közeljövőben mindhárom chipsetről hallhatunk, a Helio P40 és P70 lapkák az MWC-n debütálnak, de nem kizárt, hogy a Helio P38 is ott fog bemutatkozni.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: