Ismét MWC-s hírekkel szolgál Barcelonából partnerünk, a VIP-Phone. Ebben a cikkben a Sony újdonságairól olvashattok.

A Sony pr-osai nem aprózták el a cég Mobile World Congressen való jelenlétét. Azon túlmenően, hogy standjukat elárasztották Xperia Z2-vel és Z2 Tablet-tel, konkrétan beborították az egész várost.

20140226-220645.jpg

Az MWC-re való eljutás legegyszerűbb módja, ha a piros ruhába öltözött hosteszek útmutatásait követed. Ha ők véletlenül nem lennének kéznél, elég annyitt tenned, hogy olyan irányba indulsz el, ahol sűrűbben vannak a Sony plakátok. Nagyszerűen meg lehet ismerni az olyan metrómegállókat, ahol átszállási lehetőség van a világkiállításra, mert teljesen ki vannak tapétázva a japán gyártó plakátjaival, melyek messziről hirdetik, hogy kérem szépen, itt a világ legütősebb kamerájú mobiljáról van szó.

Ha eddig kétségbe ejtett a dolog, hogy víz alatt nem tudsz 4K-val videózni, akkor baromira szerencsés vagy, hogy az Techbookot olvasod most, ugyanis van egy jó hírünk számodra.
Tudunk megoldást, most azonnal vegyél egy Z2-őt és egy csapásra megoldódik ez a problémád.

20140226-220503.jpg

Felmerül a kérdés, mit tud még a Z2-a 4K-n túl?

Dizájn:
A készülék tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy egyensúlyban legyen. Külön vitrinben szemléltették a készülék e célból kialakított fém belsejét. Egy fém lemezben helyeztek el pontosan kimért helyeken lyukakat a készülék belső alkatrészeinek. Anyaghasználatban a minőségre törekedett a Sony, a bekapcsoló gomb például fémből van. A gyártó ezzel a megoldással olyannyira elégedett, hogy nagyítón keresztül mutogatja az érdeklődőknek.

Vízállóság:
A készülék az IPX5 szabvánnyal rendelkezik, arra hívja fel a Sony a figyelmet, hogy ezzel már egészen nyugodtan lehet víz alatt használni.

Kamera:
A 4K-s felbontás már árulkodik arról, hogy a Z2 kamerája magasan felette áll annak a szintnek, amit okostelefonokban megszokhattunk. A Sony G Lens lencse a szeme a szeme, az Exmor RS szenzor a retinája és a BIONZ for mobile az agya a szerkezetnek, ahogy ezt a készüléket bemutató hosztesz fogalmazott. Állóképben a készülék közel 21 megapixelt tud, és valóban nagyon szép képeket lehet lőni vele.

Kijelző:
A Xperia Z2 5,2 colos kijelzője is szinkronban van kamerájának teljesítményével: 1080×1920 pixeles, 424 ppi-vel.

Hardver:
A telefon, ahogy a mostani csúcsmobiloktól már megszokhattuk négy magos, órajele pedig 2300 MHz. Emellett 3 GB Ram is dolgozik a Z2-ben.

20140226-220654.jpg

Áprilistól vásárolható lesz majd a készülék, arra, hogy Magyarországon is forgalomba kerüljön még néhány hetet sajnos biztosan várni kell.

A cikkhez nyújtott segítségért köszönet illeti a VIP Phone csapatát, akiknek Facebook oldalán további képek találhatóak a Z2-ről és a Mobile World Congress-ről.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.