Minden negyedévben a nagy mobilgyártó cégek kiadják az éppen aktuális pénzügyi mutatóikat, ez alól a Sony sem tett kivételt, ma ugyanis a harmadik negyedév pénzügyi eredményeit osztotta meg velünk a cég. Sajnos a cég 762 millió dollár veszteséggel számolt el, ami megközelítőleg 171 450 000 000 Ft, ami nekünk hatalmas nagy összeg.

Ezért az eredményért leginkább a Sony Mobile Communications egységét lehet okolni, ami – a nevéből adódóan – a mobil eszközökkel foglalkozik. Ez az ág ugyanis 1,58 milliárd dollár veszteséggel számolt el. A Sony más ágai többnyire profitot generáltak, többek között az az ág is, amely pl. szenzorokat ad el az Apple-nek és más gyártóknak.
A Sony mindössze 9,9 millió Xperia okostelefont adott el ebben a negyedévben, ami egyértelműen nem elég, hogy táplálja a cég ambícióit, hogy ő legyen a harmadik legnagyobb okostelefon gyártó. Mindezek ellenére az Xperia csúcskészülékek sikeresek, viszont a középkategóriás készülékek valahogy nem képesek sok vevőt vonzani. A jelenlegi állásról elkeseredve nyilatkozta a Sony CFO-ja, Kenichiro Yoshida… “Azon vagyunk, hogy jövőre ~3,6 milliárd dollár profitot termeljünk”.
A Sony Mobile Communication november 16-tól új vezérigazgatóval fog büszkélkedni, a jelenlegi CEO, Kunisama Suzuki helyét Hiroki Tokoti fogja átvenni, aki jelenleg is szerves része a cégnek. Természetesen a Sony reméli, hogy ez a felsővezetési változtatás pozitív irányba lendíti az okostelefonok eladását.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.