A Sonysok sem unatkoztak valószínűleg mostanában, elég sok mindent mutattak be az elmúlt héten, megpróbálunk írni mindenről de most mi is eléggé elfoglaltak vagyunk.

Tehát a Sony bemutatott 2 kameramodult, ami lényegében egy optika rajta egy kioldó -és zoom kapcsolóval. Ez a kettő kamera (majdnem) bármilyen okostelefonhoz és táblagéphez kompatibilis, a lényeg hogy a készülék Androidot vagy IOS-t futtasson. Hiszen van ennek a kamerának is egy alkalmazása, ami eddig csak Androidra és IOS-re jött ki, Windows Phone alkalmazásról még pletykák sem terjengnek. Az alkalmazás neve PlayMemories Mobile, a kamerát a telefonhoz vezeték nélküli hálózattal lehet csatlakozni (NFC és Wifi). A két kamera egyszerűen rácsatolható készülékünkre, sőt akár nem is kell feltétlen felcsatolni, elég ha csatlakoztatjuk a kamerát a készülékünkhöz. Mint említettük két modul van, a QX10 és QX100.

A QX10 nevéből is eredően az egyszerűbb, és ezért olcsóbb. A képérzékelő mérete 1/2,3”. A kamera szenzora 18.2 MP-es képek készítésére alkalmas. A lapka érzékenységi tartománya ISO 100-3200 között van.

qx10

Videót 1440×1080 pixel felbontásban képes felvenni, 30FPS-sel. Ez a kamera valószínűleg 250 dollárba fog kerülni.

qx100

A komolyabb (QX100) kamera képérzékelőjének mérete 1”-os, és ez már 20,2 MP-es képet képes készíteni. Érzékenységi tartománya is eltér: ISO 160-6400. A QX100 természetesen mrá nagyobb, és nehezebb is. Mindkét kamera beépített akkumulátora körülbelül 220 fénykép készítésére alkalmas. Szeptembertől már előrendelhetőek.

Videó a két kameráról:

-Techbook Rövidhírek-

forrás: mobilarena

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.