2016-ban az okostelefonpiac egyik legérdekesebb készüléke a szinte káva nélküli kijelzővel megáldott Xiaomi Mi MIX, mely a Mi Note 2-vel karöltve debütált és abszolút uralta a show-t.

Korábban voltak arról hírek, hogy érkezhet egy kisebb verzió a készülékből, azonban ebből nem lett semmit, a 2017-es CES-en mindössze a fehér modellt lehetett látni. Most viszont megjelent a Geekbench oldalán egy Xiaomi MIX EVO névre hallgató készülék.

A kijelzőméretről nincs információ, az viszont látható, hogy 4 GB RAM-ot kapott. A Xiaomi Mi MIX-ből is elérhető 6 GB-os és 4 GB-os verzió is, szóval elképzelhető, hogy ebből az új modellből is lesz 6 GB RAM-mal felszerelt változat. A készülék chipsetje a Qualcomm legerősebbike, a Snapdragon 835 lehet, mellyel még gyorsabb és hatékonyabb lenne a készülék, mint a Mi MIX a Snapdragon 821-el.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Xiaomi MIX EVO mindössze hardveri újításokat kap, dizájnra és méretre meg fog egyezni az előddel, de persze ezt a bemutatóig nem tudhatjuk biztosra. Sok más gyártó is bemutatja Snapdragon 835 hajtotta készülékét az idei MWC-n, szóval ez sem kizárt, de egyelőre még csak találgatunk.

Egy biztos, a Xiaomi MIX EVO egy létező és érkező készülék, a kérdés még az, hogy mikor, hogy fog kinézni, milyen pontos specifikációkkal fog bírni és persze, hogy mennyiért lehet majd hozzájutni.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.