A Qualcomm Snapdragon 660 lehet a következő középkategóriás „flagship” rendszerchip. A Samsung 14 nanométeres gyártási technológiájával készült és a Snapdragon 652/653 helyét szeretné átvenni.

Egy tesztkészüléken le is futtattak egy AnTuTu benchmark programot, az előzetes eredmények igen biztatóak. A készülékben a chipseten kívül QHD kijelző és 6 GB RAM volt, a processzorhoz társított grafikus gyorsító pedig Adreno 512 volt.

Az eredmény 105.576 pont, ami igen kimagasló a középkategóriás chipsetek között. A tesztkészüléken Android 7.1.1 Nougat futott februári biztonsági frissítéssel.

A Snapdragon 660 8 db Kryo rendszermagot tartalmaz 4+4 elosztásban. 4 mag dolgozik 2.2 GHz-en, illetve ugyanennyi 1.9 GHz-en. A chip támogatja az UFS 2.1 típusú háttértárakat, illetve X10 LTE integrációt is kapott. Várhatóan még ebben a félévben lesz ilyen chipsettel bíró okostelefon, a pletykák szerint a Xiaomi Redmi Pro 2 lehet az első, de ez még nem biztos.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.