Biztos sokan ismeritek, esetleg hallottatok róla. Mostanában egyre elterjedtebb a fiatalok körében, hiszen új, modern, egyszerű és letisztult felülete miatt könnyen használható és gyors.

Ha valaki letöltötte, rögtön regisztrációt vagy bejelentkezést kell megejtenie, hiszen itt adjuk meg magunknak Snap nevet. Ezzel a névvel találhatnak majd meg ismerőseink, esetleg a névjegyzéket leszinkronizáltatva is kerestethetünk, de akkor a másik félnek is ezt meg kell csinálnia. Ezután kezdődhet a móka, kijelző tetején van a vaku ikon, egy Snap jel (később kitérek rá) és egy kamera váltó ikon. Lent baloldalon, egy kocka mely jelöli az értesítéseket, a benne lévő szám az értesítések számát mutatja (ha üres nincs értesítés). A szám mögötti háttérnek is fontos szerepe van.

  • Ha kék szöveges üzenetet kaptunk
  • Ha piros képüzenetet kaptunk
  • Ha lila videóüzenetet kaptunk
Screenshot_20160525-115948 Screenshot_20160525-110201

Jobb oldali kocka olyan képekre vagy videókra ugrik, mely nem privát, hanem nyilvános, azaz ismerőseink közül bárki megnézheti. Ennek háttere mindig lila és ebben is számok jelzik az elmulasztott nyilvános eseményeket. Ha régóta nem néztük, akkor nem szám, hanem egy „+” jel jelenik meg benne, ez azt jelenti, hogy több mint 9 ember rakott ki arra a falra valamit. Lent középen pedig egy kamera gomb kapott helyet. Egy kattintással képek készít, ha hosszan nyomjuk, akkor videót vehetünk fel (maximum 10 másodpercet). A kijelzőt oldalra húzva remek filterek közül választanunk. Ezután lehetőségünk van elvetni a képet/videót, írni rá kézzel vagy a telefon billentyűzetével, alul beállítani mennyi ideig lehet látható, menthetünk és megoszthatjuk. Ha mindennel kész vagyunk, kiválaszthatjuk kinek/kiknek szeretnék elküldeni, illetve megszabhatjuk, hogy mindenki láthassa-e. Ha a kamera látószögébe egy arc kerül melyet hosszan nyomunk, akkor egy kis menü jön elő, ahonnan választhatunk különböző vicces arcokból, melyt a kiválasztott illető arca helyére tesz. Ezek egy része naponta változik, így minden nap újabb arcunk lehet.

Snapchat-7025071905181976012 Snapchat-8697660927959818075 Snapchat-5331854888331139616

A fent említet Snap jelre nyomva felül találunk súgót, díjakat, illetve egy beállítások gombot, nem sok dolog állítható, csak az alapok (felhasználónév, születésnap, email, jelszó, értesítések, stb.). A sárga hátterű „szellemet” hosszan nyomva lehet egyedi jelünk esetleg videónk így, ha valaki ránk keresne, biztos lehet abban, hogy valóban minket talált meg. Alatta megnézhetjük kik kértek fel/fogadták el baráti felkéréseink, adhatunk hozzá új barátokat, vagy megtekinthetjük a mostaniakat. A főképernyőtől balra húzva látjuk a privát üzeneteket, melyet csak mi látunk (fenti színes jelölő rendszer itt is érvényes). Ha kapunk egy üzenetet, melyet még nem nézünk meg az kockában lesz, ha megnéztük üres kockában. Melyet, ha akarunk újra nézhetünk, ha hossza nyomjuk a kockát. Erről a másik fél értesítést kap. Ha mi küldünk valakinek azt nyíllal ábrázolja, ha megnézte akkor üres nyíllal. Alatta látjuk az elküldés vagy megtekintés időpontját, attól függ az illető megnézte-e. Az új Snapchat óta küldetünk képet a galériából, hívhatunk, hangüzenetet-, különböző emotikonokat-, és videóüzenetet is küldhetünk. Ha viszont azt hisszük, hogy kicselezzük a rendszert, úgy hogy képernyőfelvételt készünk egy képről, akkor érdemes vigyázni, hiszen a másik fél erről értesítést kap.

Screenshot_20160525-110252 Screenshot_20160525-110932 Screenshot_20160525-110140

Jobbra húzva pár hirdetésszerű oldal közül választhatunk, esetleg világ nagyobb/fontosabb fesztiváljaiba/eseményeibe belenézhetünk és alatta a barátaink nyilvános Snap képeit/videóit nézhetjük meg. Felül az újak, lent a régiek, ezek majd 24 óra elteltével törlődnek maguktól.

A Snapchat a fiatalok kedvence, én is rengeteget használom, mert minden üzenet törlődik, gyors, kényelmes és egyszerű használni. Semmi rosszat nem tudok rá mondani töltsétek le még ma.

Androidosok IDE, iOS-esek IDE kattintva tudják letölteni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.