A gyártó által kiadott előzetesnek megfelelően Pekingben bemutatkozott a Sharp Aquos sorozatának legújabb tagja, az Aquos S2. Ennek a szériának egyik fő jellemzője a keret nélküli kijelző, ez az S2 esetében sincs másképp. Sőt, itt tovább fokozták a kijelző/előlap arányt, így már szinte a teljes elejét beborítja a telefonnak a képernyő.

Konkrétan egy 5,5 hüvelykes megjelenítőről van szó, ami mellesleg 4K felbontású, a képminőség pedig a Sharp esetében nem vita tárgya. Elsőre kicsit fura, hogy a felső részen, középre került az előlapi kamera, arról viszont egyelőre nincs információ, hogy a hangszórónak is szorítottak helyet vagy speciális megoldást alkalmaztak.

Az viszont biztos, hogy kétféle hardver található a burkolat mögött. Ez az első piacra kerülő telefon a Snapdragon 630-as processzorral, amihez 4 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet társítottak. A komolyabbik kivitelben Snapdragon 660-as dolgozik, itt már 6 GB RAM és 128 GB memória jár a vevőnek.

A hátlapra az aktuális divat szerint duál kamera került, egy 12 és egy 8 megapixeles szenzor párosában. Szemből egy 8 megapixeles fényképező áll a szelfizők rendelkezésére. Az Aquos S2 árusítása Kínában már el is kezdődött, az olcsóbbik kivitel 370, míg a drágább 520 dollárnak megfelelő áron kapható. Jó hír, hogy augusztus 14-től a nemzetközi piacon is elérhető lesz az újdonság, így lehet rá esély, hogy akár hozzánk is eljusson egy példány tesztelésre.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.