A Sharp bemutatta új csúcskategóriás okostelefonját, mely sok szempontból is érdekes. Az Aquos R nem követi a káva nélküli trendet, noha az oldalsókra nincs panasz, alul és felül van bőven hely.

A Sharp Aquos R fém keretet, valamint üveg elő- és hátlapot kapott, a kijelző alatt megtalálható az ujjlenyomat-olvasós home gomb is.

5,3 hüvelykes QHD kijelzőt kapott, ami egy 120 Hz-es, HDR 10 támogatottságú IGZO panelen alapszik, így a megjelenítési minőség, a színhűség brutálisan élethű lesz.

A hardverre sem lehet panasz, a 10 nanométeres Snapdragon 835 dolgozik benne, melyet 4 GB RAM-mal támogattak meg, a háttértár pedig 64 GB lett. A hátlapi kamera 22,6 MP felbontású, f/1.9-es rekeszértékkel és 90 fokos látószöggel bír, valamint kapott optikai képstabilizátort is. Az előlapra egy szintén nagy felbontású, 16 MP-es szenzor került.

Az akkumulátor 3160 mAh kapacitású lett, melyet USB-C interfészen keresztül és Quick Charge 3.0 technológiával lehet tölteni. 2017 a kávanélküliség mellett a személyi asszisztensek éve, itt debütált a Sharp megoldása is, az EMOP. A japán vállalat nem osztott meg semmilyen részletesebb infót ezzel kapcsolatban és az árazásról sem, Japánon kívül nem valószínű, hogy kapható lesz.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.