Hirdetés

Mostantól ha összeomlik egy app, nem kell kétségbe esni, ha tud, segít kijavítani a hibát az Android.

Összeomló, automatikusan bezáródó alkalmazásokkal valószínűleg mindenki találkozott már. Mostantól segít kijavítani a hibát az Android, helyettünk is megteszi az első lépést, hiszen a megoldás egyszerű, mégsem feltétlenül gondolnánk rá.

Segít kijavítani a hibát az Android, ha összeomlik egy app
A kiemelt kép forrása: Alex Castro / The Verge

A Google Play frissítésével érkezik az új funkció, ami felajánlja az alkalmazás frissítését összeomlást követően, ha létezik hozzá elérhető frissítés.

Sok esetben a hibákat már javítják a fejlesztők, mi azonban még nem frissítünk, így belefuthatunk ezekbe. Ilyenkor jöhet jól az új funkció, ami megteszi az első lépést, ellenőrzi, hogy elérhető-e frissítés, és ha igen, akkor felajánlja a frissítés lehetőségét.

A funkció sokakat menthet ki a stresszből, amit egy folyton becsukódó alkalmazás okozhat, hiszen ezen egy újraindítás sem feltétlenül segít, amire azért szoktunk gondolni, hogy hátha megoldja.

A funkció a Play Áruház 33.2-es verziójával érkezik, együtt például a korlátozott neteléréssel rendelkezők számára készített automatikus frissítési lehetőséggel.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.