Az AnTuTu igen különleges adatokat osztott meg a nagyérdeművel. Klónok! Tudjuk, hogy léteznek és sokan meg is veszik, ugyanis vagy átverik őket – mert pont úgy néz ki, mint a vágyott iPhone vagy Galaxy S7 -, vagy mert nem tehetik meg, hogy megvásárolják az eredetit és szeretnének egy – nagyon – hasonlót.

Az AnTuTu 2017-ben összesen 17.424.726 darab okostelefont számolt össze, ezeknek pedig 2,64%-a klón volt. Egy másik táblázatból kiderül – segítünk lefordítani 🙂 -, hogyan viszonyulnak egymáshoz a legnagyobb márkák, melyikből van a legtöbb. Magasan első helyen, 36,23%-kal  a Samsung vezet és igencsak lemaradva, 7,72%-os arányban léteznek az iPhone klónok. A nagy – 43,44%-os – lila szelet az egyéb mobilokat jelölik.

Zöld színnel az OPPO-t jelölték, a kék – 4,75% – a Xiaomi, a narancssárga – 3,40% – pedig a Huawei eszközökre vonatkozik. Az iPhone klónok – még mielőtt felmerülne a kérdés – nem iOS-t, hanem Android rendszert futtatnak, de erre rátettek egy iOS témájú felületet, hisz igazából így van értelme. 2017-ben az iPhone 7 Plus volt a legtöbbet hamisított iPhone.

Visszatérve a Samsungra, 2017-ben a legnagyobb mennyiségben hamisított modell, az európai (Exynos) Galaxy S7 Edge volt. Őt követi második helyen a kínai (Snapdragon) S7 Edge. Őket követi a sima Galaxy S7, de olyanokat is találunk a listában, mint a Galaxy W2016, W2017 és ott van a Galaxy S8+ is, bár abból kevesebb van.

Klón, utánzat telefonok eddig is voltak, mindig is lesznek, de ha jót akartok magatoknak, akkor ne vegyetek ilyet és mindig ellenőrizzétek a vásárolni kívánt készülék IMEI számát (*#06# tárcsázása, imei.info weboldalon beírni), mert könnyen átverhetnek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.