Hirdetés

Csupán két napja, hogy a legelső előrendelők kézbe vehették az új Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékeiket, a koreai gyártó ki is adott egy közleményt. Ezek szerint a jövőben a Samsung telefonokban már nem találjuk meg az önálló Zene alkalmazást, hanem helyét a Play Zene veszi át, ez lesz az alapértelmezett zenelejátszó. Mindennek oka, hogy a cég speciális együttműködést kötött a Google-al. A háttérben az állhat, hogy a keresőóriás zenei fronton az Apple Music-kal és a Spotify-al, amihez jó apropót szolgáltat a világ legnagyobb készülékgyártójával történt egyezség.

A Play Zene nem csupán egy szimpla zenelejátszó, hanem hozzáférést biztosít a Google zeneboltjához is, valamint online, streamelt hallgatást is lehetővé tesz, hasonlóan a Spotify vagy a Deezer megoldásaihoz. Érdekesség, hogy már a Galaxy S7 szoftverében is csak a Play Zene szerepelt, ugyanakkor most már hivatalossá vált az ok, illetve a Samsung szempontjából ez a lépés hozzájárul az elég erőforrásigényes kezelőfelületük karcsúsításához is. Arról nincs információ, hogy esetleg egy frissítéssel a régebbi készülékekről is törölnék a Zene alkalmazást.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.