Hirdetés

Ha vitted már szervizbe a telefonod, biztos megfordult már a fejedben, hogy történhet-e valami a telefonon lévő adataiddal. A válasz sajnos igen. Volt már rá példa, hogy rossz kezekbe kerültek egy javítás alatt lévő telefon tulajdonosának személyes adatai.

A Samsung új javítási módja lehetővé teszi, hogy a szervizben anélkül teszteljék a telefon funkcióit, hogy azt fel kellene oldani, ezáltal hozzáférést biztosítani a teljes tartalmához.

Ha aktiváljuk az új javítási módot, a szerviz egy tiszta rendszerhez fér hozzá, amin keresztül nem érik el a telefonon tárolt tartalmainkat.

javítási mód

Ideje volt már ennek a változásnak, ugyanis egyre inkább a telefon az, ahol a legszenzitívebb adatainkat, bejelentkezési kódjainkat tároljuk.

A funkciót a szervizbe küldés előtt kell aktiválni a beállításokban. A javított telefon megérkezése után pedig kikapcsolhatjuk, és máris visszakapjuk az adatainkat úgy, hogy ahhoz nem fértek hozzá illetéktelenül.

Megérkezett az 5G-s Samsung Galaxy S21 és S21+

Az újítás egyelőre Dél-Koreában, a Samsung Galaxy S21 modellekre érkezik meg, azonban a Samsung később több készülékre is tervezi kiterjeszteni. A nemzetközi megjelenés jelenleg nem ismert, de elég valószínű, hogyha beválik, akkor a világ többi része is megkapja – hiszen egy általános problémáról van szó.

A borítókép illusztráció, forrása: Samsung

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.