Hivatalos sajtóközleményben tudatta a Samsung, hogy sikerült a Galaxy Fold kijelzőjének hibáját javítaniuk. A javított Galaxy Fold szeptemberben kerülhet piacra.

„A vállalat az elmúlt időszakban teljeskörűen felülvizsgálta a termék formatervezését, végrehajtotta a szükséges fejlesztéseket és szigorú teszteknek vetette alá a készüléket, hogy az elvégzett módosításokat ellenőrizze” – írta közleményében a cég.

Az említett fejlesztések és módosítások azért voltak szükségesek, mert az eredetileg áprilisban piacra dobni kívánt készülékről még megjelenése előtt kiderült, hogy tervezési hibát rejt magában, mely tönkreteszi a legfontosabb alkatrészét, a belső kijelzőt.

„A Samsung nagyra értékeli azt a támogatást és türelmet, amelyet a Galaxy sorozat rajongóitól kapott a világ minden részéről. A lehető legjobb felhasználói élmény érdekében a Galaxy Fold fejlesztésére sok időt szánt a vállalat, és büszkén mutatja be az eredményt a felhasználók számára szerte a világon” – zárják közleményüket. Korábban a vállalat mobilos üzletágának vezetője, DJ Koh is hasonlóan nyilatkozott. Koh akkor azt mondta, az ő hibája a Galaxy Fold csúszása, mivel erőltette a készülék piacra kerülését.

Miket javított a Samsung a Galaxy Fold készüléken?

Bal oldalon az eredeti, jobb oldalon a már javított Samsung Galaxy Fold látható
  1. Az első javítás az Infinity Flex Display felső rétegének szélesítése. A hajlítható kijelző tetején található védőréteg az első, tesztre kiküldött Galaxy Foldokon nem ért el a peremig, ezért több tesztelő egyszerűen lehúzta a készülékről, mivel azt hitték, hogy csak egy egyszerű fólia, ami a karcolásoktól hivatott védelmet adni.
  2. A második fontos javítást a kereten találni. A Samsung megerősítette a keret azon részeit, ahol összecsukott állapotban szennyeződések kerülhetnek a zsanérba és a belső kijelzőbe, sértve azokat.
  3. A harmadik, és talán a legfontosabb javítás pedig magán a zsanéron történt. Alig észrevehető módon de a Samsung megerősítette azt, tetejére pedig a második pontban említett védelem részeként új fedőburkolatot is épített. A zsanér és a készülékház többi része között található rést is szűkítette a gyártó. A kijelző alá pedig egy plusz réteg fém került, amely összezárt állapotban a kívülről érkező nyomás okozta károktól óvja a belső képernyőt.

Arról, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető a készülék, egyelőre nem szól a fáma. A Samsung oldalán azt írja, szeptemberben indulnak a terméktesztek kiválasztott piacokon. Vélhetően ez azt jelenti, hogy elsőként az Egyesült Államokban és a nyugati országokban teszik elérhetővé a Galaxy Foldot.

A Samsung javított a zsanéron is

Ám, ha szerencsénk van, akkor a szeptember elején megrendezésre kerülő berlini IFA kiállításon már ott lesz a mobil. Pontos árról nem ír a Samsung, de a Verge kérdésére az amerikai képviseletük azt nyilatkozta, hogy marad az eredetileg bejelentett 1980 dolláros árazás. Az, hogy ez az európai piacon miként lesz átváltva, egyelőre kérdéses. Az viszont biztos, hogy nem lesz olcsón elérhető mulatság a Galaxy Fold, ha végre tényleg piacra kerül.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.