Nem mondható egy nagyon öreg készüléknek a Samsung Galaxy S8 és S8+, de a koreai gyártó már gőzerővel dolgozik a folytatáson. A legfrissebb információk szerint már a januári CES kiállításon megmutathatják a telefont, bár a tényleges hivatalos debütálásra majd csak márciusban kerül sor. Valószínűleg csak egy zártkörű, amolyan VIP bemutató lesz ez, ahol a kiválasztottak már idő előtt láthatják az új csúcsmodell párost. Ráadásul ezeket állítólag egy olyan belsős forrás kotyogta el, aki a cég rendezvényeinek szervezésében is részt vesz. Az eddigi állapot szerint az S9 és S9+ megőrzi a mostani széria kijelzőméretét, illetve formavilágban sem lesz drasztikus változás.

A Note 7 fiaskó után az S8/S8+ páros nagyon jó fogadtatásban részesült mind a szakma, mind pedig a felhasználók részéről, így érthető, ha óvatosan szeretnének továbblépni. Érdekesség, hogy az eddigiekhez képest több eltérés lesz a kétféle kivitel között. Az S9-ben marad a 4 GB RAM, míg az S9+ már 6 GB-ot kap, akárcsak a Note 8, ráadásul csak utóbbi kapja majd meg a dupla hátlapi kamerát is. Ami viszont nagyon jó hír lehet, hogy a 3,5 mm-es jack továbbra is megmarad, ahogy az AKG prémium fülhallgató is. A belső memória továbbra is 64 GB-os, de a microSD adott lesz mellé. A készülékek működéséről 10 nm-es chipsetek gondoskodnak, konkrétabban a Snapdragon 845 és persze az Exynos legújabb generációja. Ezen felül egy teljesen új DeX dokkolóval rukkolnak elő, amelyben a telefon vízszintesen fekszik majd és a csatlakoztatás után a kijelző felületét touchpadként vagy virtuális billentyűzetként lehet hasznosítani. A dokkoló működik majd a korábbi DeX kompatibilis Samsungokkal is.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.