A Samsung Electronics is részt vesz a Milánói Dizájn Hét kiállításon április 4-től 9-ig. A koreai cég a világhírű Zaha Hadid Architects vállalattal és az Universal Everythinggel együttműködve mutatja be a pár napja megjelent Galaxy S8 történetét formatervezés, technológia és élmény szempontból.

Patrick Schumacher és Johannes Schafelner felelt a Galaxy S8 dizájnjáért. A látogatók személyre szabott, digitális installációkat idéző enteriőrön kelhetnek át.

„A Milánói Dizájn Hét egyedülálló lehetőség számunkra, hiszen a formatervező iparág legragyogóbb és legnagyobb elméi között mutathatjuk be a Galaxy S8 és S8+ tökéletes kifinomultságát” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának globális marketingért felelős ügyvezető alelnöke. – „A Galaxy S8 és S8+ hasznos innovációk iránti elkötelezettségünk jelképei; a tok nélküli Infinity Display-jel olyan készülékeket alkottunk, amelyek korábban soha nem látott módon kapcsolódnak a felhasználóval, és amelyekben a funkcionalitást nem korlátozza a forma.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Samsunggal közösen köszönthetjük a formatervezés iránt érdeklődő közönséget a Milánói Dizájn Héten” – mondta Patrik Schumacher, a Zaha Hadid Architects vezető építésze. – „A Határok nélkül kiállítás tökéletes példa arra, hogy az anyag és a technológia találkozásából miként jöhet létre természetes áramlás az eszköz és felhasználója között, és egyben az Universal Everythinggel való fantasztikus együttműködésünk alapjául is szolgált. Gyakran keressük a természet rendszereiben fellelhető logikát és összefüggéseket, amikor olyan környezetet szeretnénk létrehozni, amelyben az innovatív dizájnnak és technológiának köszönhetően a forma és a funkció egybeolvad. Ez a kutatómunka az installáció dizájnjának minden elemében fellelhető.”

A Samsung a Wallpaper céggel együttműködve létrehozott egy exkluzív formatervezői könyvet is, ezzel ünnepelve a Galaxy S8 esztétikus innovációját. A könyv betekintést nyer a készülék készítésének folyamatába, valamint olvashatunk kortárs művészek és kritikusok kommentárjairól is. A Design Book digitális formában itt érhető el, de videónkban is megnézhetitek:

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: