Az elődmodellhez képest sok újítást kapott, de mindenekelőtt kiemelendő a 4000mAh-es akkumulátor. Lehet, hogy nem annyira kecses és „szexi”, mint az S7 és S7 edge, de legalább az üzemidőre nem lehet majd panasz. Ahogy a Galaxy S7 család, az Active is IP68-as minősítést kapott (30 perc, 1.5 méteres mélységben, meg sem kottyan neki). Azonban a készülék már ütésálló is: akár másfél méterről is leejthetjük az sem fog gondot okozni neki. active7_2040.0

Az S7 Active az első az Active-ok között, mely ujjlenyomat-olvasót kapott a home gombba integrálva. A fizikai gombok az 5.1″-os Super AMOLED QHD kijelző alatt helyezkednek el. A készüléket Snapdragon 820 hajtja meg (nem lesz Exynos-os változata), 4GB RAM-mal és 32GB beépített tárhellyel, ami bővíthető természetesen. Videózás és képalkotás terén sem kell kompromisszumot kötnünk, az S7-ből már ismert 12MP-es modul került a hátlapra. A csomagolásból kivéve pedig már az Android 6.0 Marshmallow köszön vissza a képernyőn.

A készülék egyelőre csak az amerikai AT&T szolgáltatónál lesz elérhető június 10-től, három színben : Sandy Gold, Camo Green és Titanium Gray. Az Államokban élő vásárlók pedig ha a szolgáltatónál megvásárolják, akkor ajándékba kapnak egy Samsung Gear S2 okosórát. Az árazás a már forgalomban kapható S7-ekhez hasonlóan alakul.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook