A Samsung Galaxy Note 7 bemutatója szinte itt van a sarkon, de már mindent tudhatunk róla. Számtalan fotó jelent meg már a készülékről, tudjuk, hogy milyen színekben fog megjelenni, illetve hogy mit fog tudni. Azt is tudjuk, hogy egy külön Gear VR szemüveg fog érkezni hozzá USB Type-C csatlakozóval, erről is láthattok lentebb egy képet.

galaxy-note-7Az új információk birtokában nézzük, hogy mit is tudhatunk a Samsung Galaxy Note 7-ről. Korábban már láthattatok képeket róla, viszont nem mind volt túl jó minőségű, most azonban kiszivárogtak nagyfelbontású képek is, melyek vélhetően a hivatalos sajtóképek.

galaxy-note-7-black-onyx galaxy-note-7-black-onyx-3 galaxy-note-7-black-onyx-2 galaxy-note-7-black-onyx-4

A phablet méreteit tekintve 153.5 x 73.9 x 7.9 milliméter lesz és 168 grammot fog nyomni. Hardverét tekintve egy 5.7 inches QHD felbontású Super AMOLED kijelző lesz benne, a hátlapon egy 12, míg az előlapon egy 5 megapixeles kamera (vélhetően ugyanaz, mint a Galaxy S7-ben). A rendszerchip Európában és így hazánkban is egy Exynos 8893 lehet 2.3 GHz-es órajellel, míg az amerikai piacra Snapdragon 821 chipsettel szállítják. A legtöbb hír 4 GB RAM-ról árulkodik, de láttunk már 6 GB-os verzióról infókat, úgyhogy ez még nincs eldöntve. Az akkumulátor 3.500 mAh kapacitású lesz. A készülék indulóára 850 € lehet, amit ha forintosítunk, akkor kb. 260.000 Ft-ot kapunk.

galaxy-note-7-blue-coral galaxy-note-7-blue-coral-3 galaxy-note-7-blue-coral-2 galaxy-note-7-blue-coral-4
galaxy-note-7-gray-1 galaxy-note-7-gray-3 galaxy-note-7-gray-2 galaxy-note-7-gray-4

A készülék alján lévő USB Type-C miatt új Gear VR headset is érkezik a készülék mellett (nem tudni, hogy alap tartozék lesz-e az előrendelőknek, mint az S7-nél volt), de állítólag 90$-ba fog kerülni, ami 25.000 Ft-ot tesz ki mindenféle járulék nélkül. Továbbá az is hírlik, hogy visszafelé is kompatibilis lesz, tehát működni fog Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge és Note 5 készülékekkel is.

gear-vr-note-7A Samsung Galaxy Note 7 augusztus 2-án kerül bemutatásra, de azért remélem, hogy lesz még meglepetés.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.