A Samsung nemrégiben dobta piacra a 3 hátlapi kamerával rendelkező Samsung Galaxy A7 (2018) készülékét, de nem kellett soká várnunk az újabb nagy dobásra, itt a világ első, négy hátlapi kamerával felszerelt mobilja, a Samsung Galaxy A9.

Kétszeres optikai zoomal rendelkező teleobjektív segít rá a főlencsére, utóbbi egyébként 24 MP-lel és f/1.7 rekeszértékkel operál (a részleteket lásd a fenti képen). Az ultraszéles látószögű lencse a „Jelenetek optimalizálása” funkcióval – amelyet mesterséges intelligencia vezérel – a pillanathoz legjobban illő beállításokat eszközöl. A mélységlencse segítségével pedig magunk is beállíthatjuk a képek mélységszélességét és fókuszát úgy, ahogy nekünk tetszik.

6,3 hüvelykes, Super AMOLED kijelzővel érkezik a telefon, aminél a felbontás 1080 x 2220 pixel és sokak örömére a notch nem képviselteti magát. Az előlapon egy 24 MP-es szelfikamera várja, hogy képeket lőjünk vele.

Számtalan kép és videó elkészítésére lesz lehetőség, ugyanis 128 GB tárhelyet biztosít, ami egészen 512 GB-ig bővíthető, és eldönthetjük, hogy 6 vagy 8 GB RAM-mal szeretnénk magunkénak tudni.

Nyolcmagos processzort (4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz) találunk a Galaxy A9 belsejében, Android 8.0 Oreo fut rajta, az akkumulátor kapacitása pedig 3800 mAh.

A lekerekített szélek, az ergonomikus kialakítás és az ívelt 3D üveg hátlap biztosítja a kényelmes, egykezes használatot és így könnyedén elérhető a hátlapi ujjlenyomat-olvasó is.

A Samsung Galaxy A9 (2018) 3 színben érkezik: kaviár fekete, limonádé kék és rágógumi rózsaszín, Magyarországon november közepétől lesz megvásárolható, az ajánlott fogyasztói ára 199.990 forint.

Hirdetés
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.