A magyar idő szerint ma hajnali egy órakor kezdődő eseménynek New York adott otthont, ahol a Samsung bejelentett két új táblagépet, melyek érdekessége a Super AMOLED kijelző, ami gyönyörű élethű színekkel, óriási betekintési szöggel, erős napsütésbeli olvashatósággal, és figyelemre méltó 1:100.000 kontrasztaránnyal ruházza fel az új táblákat. A táblagépek WQXGA (2560×1600, 16:10) felbontással rendelkeznek, így a pixelsűrűség a Galaxy Tab S 10.5 esetében 288 ppi, míg a Galaxy Tab S 8.4 esetében pedig 359 ppi.

A motorháztető alatt találunk 3 GB RAM-ot, a nem LTE képes verziókban a processzor egy Exynos 5420 típusú 8 magos chipset, ami az ARM big.LITTLE architektúrájára épül, így ha valami hardverigényes alkalmazást futtatunk, akkor a négy erősebb magot használja a táblagép, amelyek frekvenciája 1,9 GHz. Ha pedig, például csak képeket nézegetünk, akkor a “gyengébbik” négy magot indítja el a készülék (energiamegtakarítás miatt) amelyek frekvenciája 1,3 GHz. Míg az LTE képes változatokban a Qualcomm Snapdragon 800 chipset teljesít szolgálatot a maga quad-core 2,3 GHz-es frekvenciájával. Kamera terén mindkét Tab-nál a hátlapon egy 8, míg az előlapon 2 megapixeles szenzor csücsül.

Mindkét készülék elképesztő vékonyra sikerült, mindössze 6,6 mm vastagok, és a mérlegen sem nyomnak sokat. A Tab s 8.4 294g, és a  Tab 10.5 pedig 465g. Az akkumulátor mérete a kisebbik Tab-ban 4900mAh, míg a nagyobbikban pedig 7900mAh, az utóbbi a Samsung szerint 11 órás akkumulátor-élettartamot biztosít, hála az energiatakarékos AMOLED kijelzőnek.

A Galaxy S5-ben megjelent ujjlenyomat olvasó ebből a készülékből sem maradhatott ki, és további érdekesség hogy mindkét táblagép képes 8 különböző felhasználót kezelni, akik biztonságban tárolhatják egymás elől féltve őrzött adataikat ugyanazon készüléken, a privát mód segítségével.

Természetesen szoftveres újdonságokat is kapunk, ilyenek a: Magazine UI, ahol elektronikus formában olvashatjuk kedvenc magazinjainkat, gyerek sarok, és a SideSync, ami segítségével okostelefonunkhoz (így akár a hívásokat a táblagépen is lebonyolíthatjuk), vagy akár számítógépünkhöz csatlakozhatunk, és akár fájlokat is cserélhetünk az eszközeink között.

Amerikában a Samsung Galaxy Tab S 8.4 Wi-Fi modell ára 399 $; A Samsung Galaxy Tab S 10.5 Wi-Fi pedig 499 $ lesz. Mindkettő kétféle színben lesz elérhető (bronz és fehér) Európában és Amerikában valamikor júliusban. Az LTE képes modellek pedig nemsokkal az előzőek  után kerül a boltok polcaira.

       
Hirdetés
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...