Megvesztegetésért, korrupcióért és sikkasztásért vádolták meg még tavaly a Samsung alelnökét, Lee Jae-yongot. 2017. szeptemberében a szöuli bíróság öt év letöltendő börtönbüntetést szabott ki neki, azonban Lee fellebbezést nyújtott be, amelynek köszönhetően két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre változtatták az ítéletet, így az alelnök szabadlábon folytathatja a munkáját.

Az ügyészség eredetileg 12 év börtönbüntetés kiszabását kérte a Samsung alelnökére. Lee 38 millió dollárral akarta lefizetni Park Geun-hye volt elnök barátnőjét, Csoj Szun Szilt, cserébe pedig a kormány, illetve az állami nyugdíjalap támogassa a Samsung két leányvállalatának egyesülését. Park Geun-Hye-t akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik korrupció vádja miatt, külön eljárás folyik ellene, barátnőjét pedig június végén három év börtönre ítélték.

Az ítélethirdetéskor az ok a büntetés enyhítésére az volt, hogy Lee a Samsung irányítójaként pénzügyileg támogatta Csojt. Esélyes, hogy Lee újabb fellebbezést tesz a felfüggesztett börtönbüntetés ellen is a legfelsőbb bíróságnál.

Hirdetés
FORRÁSSammobile
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: