Kicsit megkésve, de íme a hivatalos Ativ Q és Ativ Tab 3 sajtóközlemény.

Sajtóközlemény

ATIV Q és ATIV Tab 3: különleges táblagépek a Samsungtól

Budapest, 2013. június 21. – A Samsung  új, Windows 8-as táblagépei  számos különleges képességgel – mint például a sokoldalú alakíthatóság vagy a rendkívül vékony és könnyű készülékház – rendelkeznek, amelyek egyértelműen megkülönböztetik őket a piacon ma kapható többi táblagéptől.

„A mozgalmas életvitel könnyed megoldásokat kíván. Az új tabletek alakíthatósága pont azt a sokoldalúságot és mobilitást kínálja a felhasználók számára, amit azok elvárnak a mai mobil eszközöktől” – mondta DJ Lee, a Samsung informatikai és mobilkommunikációs divíziójának elnöke. „Ezek a táblagépek úgy lettek megtervezve, hogy a felhasználók számára maximális rugalmasságot kínáljanak az eszközhasználat terén, akár irodai, otthoni vagy út közbeni felhasználásról van szó.”

ATIV Q
A Samsung egy új mobileszköz-kategóriát teremtett az ATIV Q-val – ez egy ténylegesen átalakítható készülék, amellyel a Windows mellett az Android alkalmazásai is futtathatók. Az ATIV Q soha nem látott rugalmasságot biztosít a felhasználók számára ahhoz, hogy a készüléket bármilyen helyzethez, testtartáshoz vagy környezethez alakíthassák.

ativq

Android alkalmazások Windows operációs rendszeren is:  Az ATIV Q lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyazon készüléken élvezzék a Windows 8 és az Android (Jelly Bean 4.1) által kínált élményt. A PC használók mind gyakrabban felmerülő panasza volt az, hogy nem tudnak futtatni Android alkalmazásokat – eddig. A felhasználók mostantól képesek lesznek fájlokat átküldeni a Windows 8-ról az Androidra, illetve könyvtárakat vagy fájlokat megosztani a két rendszer között.

Sokoldalú alakíthatóság: Az ATIV Q innovatív forgópántos kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tabletet négy különböző helyzetbe alakítsák. Ha a kijelzőt a billentyűzetre fektetik, akkor táblagépként használható; ha felállítják, akkor kihajtható notebookként lehet dolgozni rajta; ha felemelik, akkor a képernyőn lévő dokumentum egyszerűen megosztható a szemben ülővel; ha pedig elforgatják a kijelzőt 180 fokkal, akkor függőleges üzemmódban filmeket is lehet nézni rajta. Az ATIV Q négy az egyben kialakításának köszönhetően könnyen hozzáigazítható a felhasználói igényekhez, ráadásul 1,29 kg-os tömege és 13,9 mm-es vastagsága révén igazán könnyen elvihető bárhova.

Maximális vizuális élmény: Az ATIV Q-ban a világ legnagyobb felbontású QHD+ (3200×1800) kijelzője található – képpontjainak száma 2,8-szorosan haladja meg a Full HD kijelzőkét. A táblagép 13,3 hüvelykes érintőképernyője 66%-kal nagyobb pixelsűrűséget (275ppi) kínál, mint a hasonló méretű full HD kijelzők, így a legapróbb részletek is láthatók rajta. Az ATIV Q-t úgy alakították ki, hogy optimális vizuális élményt nyújtson függetlenül attól, hogy milyen szögből nézik, és a magas fényerőnek köszönhetően a szabadtéri használat sem jelent problémát.

ATIV Tab 3
Az ATIV Tab 3 a világ legvékonyabb Windows 8-as táblagépe, amely stílusjegyeit a népszerű GALAXY sorozattól kölcsönözte. A továbbfejlesztett – immár a Microsoft Office-szal is kompatibilis – S Pen révén ideális választás a kreatív tevékenységekhez és a hatékony munkavégzéshez.

ativtab3

Maximális mobilitás:  Az ATIV Tab 3 a tökéletes eszköz azon felhasználók számára, akik út közben szeretnék használni mobil eszközüket. A készülékház rendkívül vékony és könnyű: mindössze 8,2 milliméter vastag és 550g tömegű, így tökéletes társ utazáshoz vagy ingázáshoz. A készülék maximális üzemideje 10 óra, így akár a hosszabb repülőutak is átvészelhetők töltő nélkül.

Office: A teljes Windows kompatibilitásnak és a Windows 8-nak köszönhetően az ATIV Tab 3-on előtelepítve megtalálható az Office Otthoni és diákverziója.

Mind az ATIV Q, mint pedig a Tab 3 felhasználói élvezhetik az S Pen előnyeit, amelynek segítségével könnyedén feljavíthatják kreatív alkotásaikat és munkáikat. Emellett a  SideSync lehetővé teszi számukra, hogy a PC-n való munkáról könnyen és problémamentesen átváltsanak egy Androidos Samsung okostelefonra: a PC billentyűzetéről is egyszerűen válaszolhatnak a mobilra érkezett szöveges üzenetekre, nagyobb képernyőn nézegethetik a térképeket, mindkét készüléken megjeleníthetnek fotókat és videókat, s így a szerkesztés is sokkal könnyebbé válik. De azt is megtehetik, hogy az ATIV PC-vel töltik fel telefonjukat, és készítenek róla biztonsági mentést.

Az ATIV PC termékcsaládróltovábbi információ itt található: http://www.samsungmobilepress.com/.

Termékspecifikációk (angol nyelven):

ATIV Q

 

Display Size: 13.3″, Resolution: Resolution 3200×1800, 275ppi
OS Windows 8
Processor Intel Core i5
Graphics Intel HD Graphics 4400
Memory 4GB DDR3L
Hard Disk Drive 256GB SSD
Camera 720p HD
Battery Life 9 hours
Dimensions 327.0×217.8×13.9mm
Weight 1.29 kg
Color Ash Black
Ports 1xUSB3.0, 1xUSB2.0, HDMI,RJ45 (dongle), HP/Mic combo, micro SD

ATIV Tab 3

 

Display Size: 10.1″, Resolution: Resolution: HD 1366×768
OS Windows 8
Processor Intel ATOM Z2760
Graphics Shared
Memory 2GB LPDDR2
Hard Disk Drive 64GB eMMC
Camera 720p HD
Battery Life 10 hours
Dimensions 8.2mm
Weight 550g
Color White
Ports 1x micro USB 2.0,  micro HDMI, micro SD
Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.