2015 utolsó negyedéve óta mennek a pletykák, hogy a Sony dolgozik saját, házon belüli lapkáján. Friss hírek alapján hamarosan, a berlini IFA kiállításon látni is fogjuk a vállalat új csúcskészülékét, amit saját processzoruk fog hajtani.

A Sony már megerősítette, hogy augusztus 31-én sajtóeseményt fog tartani, szóval a tavalyi Xperia XZ és X Compact bemutatása után idén is számítunk legalább egy új okostelefonra, de a hírek szerint kettőt fognak bemutatni. Az egyikben benne lesz a Sony saját csúcslapkája, illetve felzárkózva a trendhez, káva nélküli lesz a mobil, amivel kapcsolatban korábban mi is írtunk.

A házon belüli SoC-fejlesztés nem egy újkeletű dolog, gondoljunk az Apple A, a Samsung Exynos, a Huawei Kirin és a Xiaomi Surge processzorokra. A berlini IFA már nincs messze, mi biztosan ott leszünk és értesítünk titeket az újdonságokról.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.