Bár pontos dátum még nincsen, várhatóan ősszel indul az Apple streaming szolgáltatása, az Apple TV Plus.

A WSJ információi szerint pedig az Apple önti a pénzt a saját tartalomba, hogy minél több előfizetőt csábítson magához. A lap úgy tudja, a cég részenként 15 millió dollárt szán a Jason Momoa (Aquaman, Trónok harca) és Alfre Woodard (12 év rabszolgaság, Star Trek: Kapcsolatfelvétel) által megálmodott sci-fi sorozatra, a See-re. Ez minden idők legnagyobb tévés költségvetése, még a Disney kiadásait is megelőzi.

A See című sorozatról, akárcsak az Apple TV Plus többi saját gyártású nem sokat tudunk. A cég által közzétett előzetesek és a bemutató sajtótájékoztató eseményen elhangzottak alapján egy posztapokaliptikus sci-fi történetet készítenek Momoáék, melynek középpontjában az emberiség maradéka áll. Az emberiség maradéka pedig a túlélésért megnehezített módban küzd, ugyanis elvesztették a látás képességét.

A Disney részenként 10 millióból építi tovább a Star Wars univerzumát

Az Apple TV Plus őszi indulásakor nagyon erős mezőnnyel kell, hogy felvegye a versenyt. A Netflix, az Amazon Prime és a Hulu mellett ugyanis ősszel indul az HBO Max és a Disney+ is. Utóbbi pedig szintén nem szűkölködik a tartalomgyártásra szánt pénzzel. A Disney+ exkluzívnak ígért The Mandalorian című Star Wars sorozat is részenként 10 millió dolláros költségvetésből készül. Az Apple a konkurenciával kapcsolatban eddig nem nyilatkozott, csupán Eddy Cue, a szolgáltatásokért felelős alelnök beszélt egyszer. Akkor pedig azt mondta, hogy a minőséget igyekeznek a mennyiség fölé helyezni. Ez hardver esetén (például évente egy új telefon) még érthető is, de egy olyan piacon, ahol az emberek minél többet akarnak a pénzükért, elég vakmerő fogadásnak tűnik a sikert erre alapozni.

Amellett, hogy érdekes látni, ahogy mozifilmeket megszégyenítő mennyiségű pénzből készülnek tévés sorozatok, kifejezetten fontos hír ez azért is, mert megmutatja, hogyan próbálja az Apple a csökkenő iPhone eladásokból hiányzó pénzt máshonnan pótolni és nagy hangsúlyt fektetni a szolgáltatásokra.

Ugyanakkor még mindig nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni az Apple TV Plus havidíja. Ugyanígy azt sem tudni, hogy az Apple TV Plus HBO-val való közös előfizetése elérhető lesz-e az Egyesült Államokon kívül is, vagy csak ott? És az exkluzív filmekről, illetve sorozatokról sincs még hír, pedig talán ez lenne a legfontosabb egy új havidíjas szolgáltatás esetén.