A budapesti Aria Hotelben tartott sajtótájékoztatót a Motorola. Igen, a Motorola, nem a Lenovo, nem a Moto, hiszen végre valahára eldöntötték a vezetők, hogy mi a helyes út, ezt pedig mi is heves bólogatással konstatáltuk. Az eseményen szó volt arról, hogy a Moto Z család tagjaiból eddig 3 millió talált gazdára, de azt is büszkén közölték, hogy Dél-Amerikában 20%-os piaci részesedéssel rendelkeznek, Mexikóban pedig ez az érték az 50%-ot is eléri.

A főhadiszállás Kínából visszakerül Chicagóba, ezzel is jelezvén, hogy visszatér minden oda, ahol annak idején megszületett. A Motorola a magyarországi piacon komolyan veszi, kaphatóak lesznek a C-, a E-, a G, valamint a Z-sorozat tagjai is, egyelőre még a Telekom listázza az új modelleket, de később a több szolgáltatónál is elérhetővé válnak. A Moto Modok, vagyis modulok egyelőre csak a felső kategória privilégiumai maradnak, és nagyon fontos, hogy innentől a termékek neve Motorola Moto lesz!

Az eseményen közelről is szemügyre lehetett venni a Motorola Moto G5-öt és a G5 Plust, mindkettő remek telefon, a G5 Plus például a Dual Pixel (minden pixel fókuszpixel) kamerájával emelkedik ki a mezőnyből, lőttünk is vele néhány képet, hogy mégis mire képes a mindennapokban. Előre lelőjük a poént: kategáriójának egyik, ha nem a legjobbja.

Teljes felbontású képek: ITT.

Az ujjlenyomat-olvasót, amely mindkét G5-ön megtalálható, nagyra tartják a cégnél, hiszen számos funkció elérhető vele, legyen az az alkalmazásváltás vagy éppen az exponálás. A Lenovo márkanév kivonul a mobilos piacról, legalábbis 5,5 hüvelykes méretig, most folyik az átállás, még a régi készülékek kaphatóak lesznek. És hogy mi a cél itthon? A harmadik helyre felérni. Ez nem lesz könnyű meló, a Samsung, az Apple, a Huawei elég erős lábakkal áll a dobogón, és most tért vissza a Nokia is, szóval hajrá.

A Motorola Moto G5 ára egyébként 69.990 forint lesz, a Motorola Moto G5 Plus pedig 99.990 forintba kerül, ezek független árak, ebben a kivitelben mindkettő dual SIM-es, úgy, hogy külön microSD foglalat is van bennük.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt