A pletykák igaznak bizonyultak, a Xiaomi egy kifejezetten játékosoknak szánt telefont mutatott be, méghozzá Xiaomi Black Shark néven. Ez egy teljesen új, 161,62 x 75,4 x 9,25 milliméteres mobil, a kínaiak megpróbálták a legtöbbet kihozni a mai technológiai lehetőségekből, így például teljesen friss a hűtés, az ISP, ezek mellé pedig nem maradhatott el a Snapdragon 845-os lapka és a 4000 mAh-s akkumulátor.

A Xiaomi Black Shark 5,99″-es, 18:9-es képarányú IPS kijelzővel rendelkezik, ami Full HD+ felbontással kecsegtet, a DCI-P3 színskála 97%-át fedi le. A lapka a már jól ismert Kryo 385 magokkal és Adreno 630 grafikus gyorsítóval érkezik. Az igazán nagy pláne a vízhűtés, ami az átlagosnál 8 fokkal hűvösebb működést tesz lehetővé.

A telefon nem támogatja a microSD foglalatot, ám két verzióban kerül piacra, az egyik 6/64 GB-os (LPDDR4X RAM), a másik pedig 8/128 GB-os. A képfeldolgozó egység is új, MEMC névre hallgat és élesebb képet plusz szebb színeket garantál. Az X-Type Smart Antenna a hátul kap főszerepet, így kvázi nem lehet leárnyékolni a telefont, bárhogy tartjuk.

A Xiaomi Black Shark egy hangszóróval rendelezik, de a beszélgetési hangszóró be tud csatlakozni a zeneszolgáltatásba, így már sztereó lesz a telefon. A készülékhez egy gamepad is csatlakoztatható, amit az első 50 ezer vásárló ingyen megkap. A 340 mAh-s akkumulátorral felvértezett irányító Bluetoothon keresztül kapcsolódik.

A kínaiak újdonságán az Android Oreo és a JOY UI fut. A hátlapon két kamera leledzik, az egyik 12 megapixeles (f/1,75), a másik pedig 20 megapixeles (szintén f/1,75), 6 lencséből állnak és dupla ledes villanó támogatja ezeket. Szelfizni 20 megapixelben lehet.

A Xiaomi Black Shark a JD.com oldalon lesz kapható április 20-ig. A 8/128 GB-os verzió átszámolva 452 euróba kerl, a 6/64 GB-os pedig 387 eurót kóstál. Nem elég, hogy egy kiváló telefon lett a kínai gyártó újdonsága, ez lett a legolcsób Snapdragon 845-ös mobil.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt