Szinte nem telik el úgy nap (de hét biztosan), hogy ne lenne valamilyen hírverés a Tesla környékén. Elon Musk mindig gondoskodik róla, hogy beszédtéma legyen az általa vezetett autógyártó vállalat. Most egy újabb meglepetésre készülnek, a szeptember 5-én nyíló Grand Basel Motor Show-n (ne tévesszük össze a Genfi Autószalonnal!).

Meglehetősen keveset tudunk arról, hogy mi is lesz itt, de a Tesla által kiküldött meghívókon csak annyi áll, hogy egy meglepetést fognak itt bemutatni és egy sematikus rajzot is mellékeltek, amin egy autó körvonalai láthatóak, illetve piros és fekete színű beltér. Ezekből nyilván nem sokra lehet következtetni, de az eddigi tippek alapján a Roadster végleges, már gyártásba kerülő kivitelével rukkolhatnak elő. A Tesla Roadster második generációja igazi villany szupersportautónak ígérkezik.

A 2020-tól gyártásba kerülő jármű hatalmas, 200 kWh-s akkumulátorral rendelkezik és a gyártó ígérete szerint akár 1000 km-t is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Mindeközben őrületes menetteljesítményekre képes, az elektromos motorok 1,9 másodperc alatt katapultálják álló helyzetből 100-ra, a negyedmérföldes gyorsuláshoz 8,8 másodpercre van szüksége és egészen 402 km/h-ig tart a száguldás. Az összkerék-meghajtású Roadster az ígéretek szerint 200 ezer dolláros áron kerül majd piacra, és alaposan felforgathatja az elektromos (sport)autók piacát.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.